Web Analytics

30 de ani de la înființarea Fabricii de Combustibil Nuclear FCN-Pitești

de | 2.02.2022 11:27 | Actualitate, Economie

Fabrica de Combustibil Nuclear FCN-Pitești a împlinit marți, 1 februarie, 30 de ani de la înființare.

FCN Pitești are 30 de ani de activitate neîntreruptă și cu fasciculele de combustibil nuclear produse, a căror comportare în reactoarele CNE a determinat situarea celor două unități ale centralei CNE Cernavodă pe primele locuri în lume.

Se fabrică anual aproximativ 11.000 fascicule de combustibil nuclear, cantitate necesară funcționării celor două unități de la Cernavodă. De la calificare până în prezent, FCN Pitești a produs peste 218.000 fascicule de combustibil nuclear de tip CANDU 6, contribuind la procentul de 20% din producția totală de electricitate a țării.

Altfel spus, 1 din 5 becuri aprinse în România primește energie pe cale nucleară, cu ajutorul combustibilului produs de FCN Pitești.Un singur fascicul de combustibil nuclear generează, pe durata de viață de aproximativ 1 an, 1.115 MWh.

Citește și:Un centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități a fost inaugurat la Râmnicu Vâlcea

„FCN Pitești are rezultate foarte bune în producerea de fascicule de combustibil, iar experiența dobândită și lecțiile învățate ne vor ajuta să trecem cu bine pasul următor, acela de a produce fascicule de combustibil nuclear tip CANDU-6 pentru cele 4 unități de la CNE-Cernavodă. Le mulțumesc colegilor de la FCN Pitești pentru performanțele realizate și îi felicit pentru profesionalism!”, a transmis Cosmin Ghiță, Director General SNN.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *