Web Analytics

Un centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități a fost inaugurat la Râmnicu Vâlcea

de | 2.02.2022 10:51 | Actualitate

Un centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități a fost inaugurat la Râmnicu Vâlcea. Centrul incluziv este un spațiu în care copiii cu nevoi speciale, precum tulburări din spectrul autist, sindrom Down, ADHD sau întârzieri în dezvoltare, vor primi servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică, în timp ce părinții lor vor beneficia de sprijin emoțional și psihologic. Valoarea totală a proiectului a fost de 37.650 de euro.

Asociatia-Zi-de-Bine_CrestemBine-scaled

Dintre cei peste 1.600 de copii cu dizabilități din județul Vâlcea, aproximativ 900 sunt cu cerințe educaționale speciale, iar sistemul de învățământ special nu reușește să asigure programul de terapii specifice. Prin amenajarea acestui Centru, 40 de copii cu dizabilități (tulburare din spectrul autist, sindrom Down, ADHD, întârzieri în dezvoltare, diferite pareze) din județ, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani vor primi sprijin de specialitate. În plus, la acest număr se adaugă familiile lor, aparținătorii, prietenii, cadrele didactice și mediul social apropiat, atingând astfel un număr de 400 de beneficiari indirecți ai proiectului #CreștemBINE.

Citește și: Arhiepiscopul Calinic va oficia Sfânta Liturghie de la Paraclisul Universitar

“Primul proiect de anul acesta a fost finalizat cu succes și cu zâmbete largi de copil. Suntem încântate că am reușit să amenajăm un spațiu în care copiii cu nevoi speciale se vor putea dezvolta frumos și vor putea primi sprijin de specialitate, adaptat nevoilor lor”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației ZI de BINE despre cauza cu numărul 24.

Astfel, în cadrul Centrului se regăsesc pereți interactivi educaționali, o sală de terapii ocupaționale și kinetorerapie cu spalier și un mic perete de cățărat, masă pentru kinetoterapie, oglindă cu bară de lemn pentru dans, o sala de sport cu toate accesoriile necesare, un cabinet pentru psihoterapie, grupuri sanitare și o sală de logopedie.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii