25 iunie 1972 – FC Argeș devenea pentru prima oară CAMPIOANA României

de | 25.06.2021 10:14 | Actualitate, Home, Sport

În sezonul 1971/72, FC Argeș devenise o forță a fotbalului românesc. Cu o etapă rămasă până la terminarea campionatului, argeșenii învingeau Crişul Oradea cu 4-1 și își adjudecau primul titlu național din istorie. La finalul partidei, suporterii alb-violeți au mers în centrul Piteștiului pentru a începe petrecerea. Scandarea preferată a acestora fiind: „F.C. Argeș campioană, fără milă și pomană!”, o aluzie la scenariile vehiculate în presa vremurilor.
Ultimul meci, fără miză pentru piteșteni, a avut loc la Bucureşti, pe stadionul 23 August, pe 25 iunie 1972, împotriva formației Dinamo Bucureşti. Dobrin și compania au reușit să câștige cu 3-2. Tot atunci s-a consemnat și un record al fotbalului românesc, Florin Halagian a devenit cel mai tânăr antrenor din fotbalul românesc care a câștigat titlul.
Primul XI al Argeșului în partida cu Dinamo:
Ion BARBU
Vasile STAN
Constantin RADU
Ion PREPURGEL
Marian POPESCU
Marcel PIGULEA
Constantin OLTEANU
Radu JERCAN
Petre IVAN II
Nicolae DOBRIN
Remus VLAD
Acest articol este despre: #campioana romaniei,fc arges,fotbal

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Placute amintiri !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș
Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș

Un incendiu puternic a izbcunit în urmă cu puțin timp la o casă din comuna Valea Mare Pravăț. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței si la o camera de centrală. Pentru alimentarea cu apă, la locul interventiei se depladează încă o autospecială de stingere cu...

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...