Web Analytics

FC Argeș: 42 de ani de la câştigarea celui de-al doilea titlu

de | 24.06.2021 19:32 | Actualitate, Sport

Zi extrem de importantă pentru fotbalul piteştean! Astăzi se împlinesc 42 de ani de la cel de-al doilea titlu de campioană câştigat de FC Argeş. Pe 24 iunie 1979, FC Argeş învingea cu 4-3, în deplasare, pe Dinamo şi devenea pentru a doua oară în istorie cea mai bună echipă din România!.

Conduşi magistral din teren de Nicolae Dobrin, piteştenii au făcut spectacol în Ştefan cel Mare şi au învins Dinamo care avea nevoie de victorie pentru a se încununa campioană. Meciul din „Groapă” a rămas în memoria fanilor piteșteni ca unul dintre cele mai bune făcute de Dobrin&co.

 

Citește și Fostul observator şi arbitru Marian Mincă: „Candidatura lui Bogdan Sorescu la şefia AJF Argeş este o mizerie”

 

Alb-violeţii au condus cu 3-1 cu douăzeci de minute înainte de final, însă s-au văzut egalaţi pe tabela de marcaj. Gurile rele vorbeau că arbitrul Otto Anderco ar fi prelungit partida până ar fi câștigat Dinamo, însă Nicolae Dobrin a stricat toate socotelile bucureştenilor, marcând golul victoriei cu o execuţie de maestru!. Centralul partidei a fluierat finalul meciului, iar FC Argeş a devenit campioana României pentru a doua oară.

Lotul echipei FC Argeş care a câştigat cel de-al doilea titlu: Gheorghe Cristian, Andrei Speriatu, Ilie Bărbulescu, Constantin Cârstea, Doru Toma, Viorel Moiceanu, Sevastian Iovănescu, Constantin Stancu, Marin Radu II, Nicolae Radu III, Gheorghe Chivescu, Viorel Turcu, Mihai Zamfir, Doru Nicolae, Nicolae Dobrin, Petre Ivan, Mihai Iatan, Gabriel Trandafirescu, Ion Stancu, Niţu Gheorghe, Sergiu Moisescu, Eugen Râlea.

Antrenori: Florin Halagian şi Constantin Oţet.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Da,dar nu spuneti nimic de cei de azi?dl Vladoiunu a demonstrat că e bun manager.Pana acum,doar vorbe.Au plecat o gramada de fotbalisti buni,si nu au venit cu nimic,cred ca ii ,paste liga 2,la modul cum se pregatesc.