FC Argeș: 42 de ani de la câştigarea celui de-al doilea titlu

de | 24.06.2021 19:32 | Actualitate, Home, Sport

Zi extrem de importantă pentru fotbalul piteştean! Astăzi se împlinesc 42 de ani de la cel de-al doilea titlu de campioană câştigat de FC Argeş. Pe 24 iunie 1979, FC Argeş învingea cu 4-3, în deplasare, pe Dinamo şi devenea pentru a doua oară în istorie cea mai bună echipă din România!.

Conduşi magistral din teren de Nicolae Dobrin, piteştenii au făcut spectacol în Ştefan cel Mare şi au învins Dinamo care avea nevoie de victorie pentru a se încununa campioană. Meciul din “Groapă” a rămas în memoria fanilor piteșteni ca unul dintre cele mai bune făcute de Dobrin&co.

 

Citește și Fostul observator şi arbitru Marian Mincă: „Candidatura lui Bogdan Sorescu la şefia AJF Argeş este o mizerie”

 

Alb-violeţii au condus cu 3-1 cu douăzeci de minute înainte de final, însă s-au văzut egalaţi pe tabela de marcaj. Gurile rele vorbeau că arbitrul Otto Anderco ar fi prelungit partida până ar fi câștigat Dinamo, însă Nicolae Dobrin a stricat toate socotelile bucureştenilor, marcând golul victoriei cu o execuţie de maestru!. Centralul partidei a fluierat finalul meciului, iar FC Argeş a devenit campioana României pentru a doua oară.

Lotul echipei FC Argeş care a câştigat cel de-al doilea titlu: Gheorghe Cristian, Andrei Speriatu, Ilie Bărbulescu, Constantin Cârstea, Doru Toma, Viorel Moiceanu, Sevastian Iovănescu, Constantin Stancu, Marin Radu II, Nicolae Radu III, Gheorghe Chivescu, Viorel Turcu, Mihai Zamfir, Doru Nicolae, Nicolae Dobrin, Petre Ivan, Mihai Iatan, Gabriel Trandafirescu, Ion Stancu, Niţu Gheorghe, Sergiu Moisescu, Eugen Râlea.

Antrenori: Florin Halagian şi Constantin Oţet.

Acest articol este despre: fc arges campioana

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Da,dar nu spuneti nimic de cei de azi?dl Vladoiunu a demonstrat că e bun manager.Pana acum,doar vorbe.Au plecat o gramada de fotbalisti buni,si nu au venit cu nimic,cred ca ii ,paste liga 2,la modul cum se pregatesc.

Ultimele articole

UE: Combaterea abuzului sexual online asupra copiilor
UE: Combaterea abuzului sexual online asupra copiilor

Comisia Europeană a prezentat, în ziua de 11 mai, o propunere privind un nou act legislativ al UE care să prevină și să combată abuzul sexual online asupra copiilor. Dat fiind faptul că numai în 2021 au fost raportate în întreaga lume 85 de milioane de fotografii și...

Câștigătorii de la Raliul Argeșului pe podium
Câștigătorii de la Raliul Argeșului pe podium

Raliul Argeșului a ajuns la final iar în această seară, în Piața Primăriei Pitești, a avut loc ceremonia de închidere. Pe podium au urcat piloți din toate categoriile de vârstă. Cea de a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano dintr-un total de 77 de...


Loading RSS Feed