17 octombrie – Ziua de luptă împotriva sărăciei

de | 17.10.2021 08:26 | Actualitate, Cultura, Home

În fiecare an, ziua de 17 octombrie este dedicată eradicării sărăciei. Un fenomen care a început să preocupe omenirea de la începutul anilor ‘90. Banca Mondială estimează că aproape un million şi jumătate de oameni din întreaga lume trăiesc cu puţin peste 1 dolar pe zi.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii FDA nu recomandă a treia doză pentru cei vaccinați cu serul Moderna

În această zi, suntem invitaţi să conştientizăm faptul că stă în puterea noastră să ne implicăm în acţiuni care să ne asigure nouă şi celor din jur bunăstarea.
România se regăseşte în clasamentul statelor cu risc ridicat. Nivelul sărăciei a urcat în ultimii ani, ca urmare a scăderii nivelului de trai, dar şi a reducerii populaţiei.

CITEȘTE ȘI: Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

Eradicarea sărăciei în toate dimensiunile sale și în toate formele sale se numără printre “Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului”. La data de 17 octombrie 1987, peste 100.000 de oameni s-au adunat, la Paris, unde fusese semnată Declarația Universală a Drepturilor Omului în 1948, militând pentru dreptul fiecărei persoane la o viață decentă.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...