Web Analytics

16 Februarie 1930 –  Federația Română de Fotbal s-a afiliat la Federația Internațională a Asociațiilor de Fotbal (FIFA)

de | 16.02.2022 10:04 | Actualitate, Cultură, Sport

În ziua de 16 Februarie 1930,  Federația Română de Fotbal s-a afiliat la Federația Internațională a Asociațiilor de Fotbal (FIFA). Foto: Echipa  României la Campionatul Mondial la Fotbal, Uruguay, 1930, (preluat de pe  piatza.net).

Citește și: Marius Gane și Horia Colibășanu pornesc într-o nouă expediţie în Himalaya 

La 16 februarie 1930 asociația Comisia Centrală de Fotbal se transformă în Federația Română de Fotbal, organism independent cu autoritate juridică, acesta hotărând participarea României la Campionatul Mondial din Uruguay în luna iulie a aceluiași an. Participarea României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1930 a fost mult discutată în ţară, urmând a fi prima manifestare internaţională a României Mari. 

Primul președinte al Federației Române de Fotbal este avocatul Aurel Leucuția, fostul președinte al asociației Comisia Centrală de Fotbal. Aurel Leucuția (n.1894-d.1964) a fost avocat, om politic român, care a îndeplinit și funcția de ministru.

Citește și: FC Argeș a învins fără glorie Mioveniul, printr-un autogol. Dobrin ar fi roșit la un astfel de meci 

Începând cu ediția 1932-1933, în România funcționează sistemul divizionar, cu un campionat unitar al primei divizii (inițial în două serii). Disputarea Cupei României a început în sezonul 1933-1934.

Federația Română de Fotbal este membră fondatoare a UEFA în 1954.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *