15 noiembrie: În Brazilia este sărbătoare națională – Aniversarea proclamării republicii

de | 15.11.2021 15:30 | Cultură, Actualitate, Politica si Administratie

 

Proclamarea Republicii a avut loc la Rio de Janeiro, pe atunci capitala Imperiului Braziliei, când un grup de ofițeri militari ai armatei braziliene, condus de mareșalul Deodoro da Fonseca, au organizat o lovitură de stat, fără utilizarea violenței, destituind împăratul Pedro al II-lea și președintele Consiliului de Miniștri al Imperiului, vicontele de Ouro Preto.

Un guvern provizoriu a fost înființat în aceeași zi, la 15 noiembrie 1889, cu mareșalul Deodoro da Fonseca în funcția de președinte al Republicii și șef al guvernului interimar.

Citește și: Calinic, despre spovedirea online: „Nu metoda contează, ci rezultatul final!”

Republica Federativă a Braziliei  are o suprafață de 8.511.965 km², fiind cea mai mare țară din America de Sud și acoperă 47,3% din suprafața terestră a continentului sud american.

Cu cei peste 211 milioane de locuitori ai săi, Brazilia este a cincea țară din lume ca suprafață și a șasea ca populație. De asemenea este cea mai mare țară din lume care are portugheza ca limbă oficială, fiind de asemenea, un mozaic de etnii diverse, precum și țara cu cea mai numeroasă populație romano-catolică.

Delimitată de Oceanul Atlantic la est, ea are o coastă lungă de 7.491 kilometri.

Citește și: Victor Jigman: „Vă propun ca parcul din Craiovei să se cheme Parcul Tineretului «Constantin Stroe»”

Capitala sa este orașul Brasilia, iar cel mai populat oraș este São Paulo.

Federația braziliană este compusă din uniunea a 26 de state și a unui district federal.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii