147 de ani de istorie PNL. Preşedintele Iohannis şi premierul Ciucă au fost prezenţi la manifestările de la Vila Florica

de | 26.05.2022 12:39 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Partidul Național Liberal a sărbătorit marți, 24 mai, 147 de ani de istorie în România. La Vila Florica din Ștefănești s-au organizat manifestări la care au participat politicieni, miniștri și primarii liberali din Argeș, împreună cu oameni de afaceri. A fost prezent și președintele Klaus Iohannis, care, împreună cu Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș, și Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, au ținut discursuri în fața Muzeului Național ”Brătianu”. Cei trei, însoțiți și de alți lideri liberali, precum Lucian Bode, Rareș Bogdan sau Gheorghe Flutur, au depus mai întâi coroane de flori și s-au recules la mormintele Brătienilor din biserica de lângă Schitul Florica.

Klaus Iohannis: „PNL a fost întotdeauna un partid pentru oameni”

Șeful statului a transmis că Partidul Național Liberal a contribuit întotdeauna la dezvoltarea țării și că și-a asumat responsabilitatea de guvernare. „Drumul meu s-a despărţit de Partidul Naţional Liberal în 2014, când am preluat primul mandat de preşedinte al României, dar am fost alături de Partidul Naţional Liberal”, a spus Iohannis.

„Partidul Naţional Liberal a fost întotdeauna un partid pentru oameni, un partid care să asigure o guvernare stabilă, cu un Executiv racordat la provocările momentului. Aşa cum îndelungata sa istorie a dovedit-o, Partidul Naţional Liberal este vectorul dezvoltării României şi subliniez acest lucru. Eu ştiu asta, şi românii ştiu asta, pentru că au votat Partidul Naţional Liberal. Politica liberală a lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a ţării. Dar, indiferent de cât de greu a fost, de cât de însemnate au fost costurile electorale, un singur partid, demn de istoria şi tradiţia sa, şi-a asumat, fără ezitare, responsabilitatea guvernării – Partidul Naţional Liberal. În definitiv, PNL a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. România are acum şansa demarării unor schimbări cu impact pe termen lung, iar voi, liberalii, aveţi responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme care vor avea ca efect modernizarea şi consolidarea statului. Investiţii masive în domenii strategice, precum infrastructura rutieră, spitale şi şcoli, gestionarea eficientă a banilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, adaptarea, care deja a început, a sistemului de învăţământ la principiile actuale ale ştiinţelor educaţiei, toate acestea sunt proiecte concrete, pe care miniştrii şi parlamentarii liberali au obligaţia să le ducă la bun sfârşit” – a continuat Iohannis.

Citește și PNL Argeş, în febra alegerilor pentru noul preşedinte. Iani Popa: „Alina Gorghiu nu se teme de competiţie”

Nicolae Ciucă: „România are nevoie de investiții ca de aer”

În discursul său, premierul Nicolae Ciucă a punctat problema investițiilor și a locurilor de muncă din țară. El a evocat istoria PNL și a transmis că „a fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață”.
„Statul liberal este un stat care asigură stabilitatea economică. Pe de altă parte, investițiile garantează dezvoltarea sănătoasă a economiei și o creștere economică stabilă, garantează și protejează locurile de muncă ale cetățenilor. Investițiile sunt cele care ne ajută să depășim crizele economice. Și în acest context extrem de dificil pentru toate societățile democratice, România are nevoie de investiții ca de aer”, a declarat prim-ministrul.

În cadrul evenimentelor dedicate aniversării, Alina Gorghiu a oferit Premiul „Gheorghe Brătianu” pentru două olimpice la istorie, eleve ale liceelor „Zinca” și ”I.C. Brătianu”.
Manifestările de la Vila Florica s-au încheiat cu o poză de grup cu marea familie liberală prezentă la eveniment, din care n-au lipsit președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și președintele PNL Argeș, senatorul Alina Gorghiu. Alături de Alina Gorghiu, la eveniment au fost prezenți și alți doi lideri liberali ai filialei argeșene, prefectul Radu Perianu și proaspătul secretarde stat la Transporturi, Iani Popa.

Citește și Alina Gorghiu, la alegerile PNL Bascov: „În 2024, cu siguranţă câştigăm Primăria”


Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Stiati … ca la sorgintea PNL/1875, pe langa Bratianu mai fuse si Kogalniceanu … si’nca altul ?!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....