Web Analytics

14 ani fără „Bebe” Iovănescu! FC Argeș nu l-a uitat. „Un gladiator pe care moartea l-a driblat uşor”

de | 29.03.2024 13:34 | Actualitate, Home, Sport

În urmă cu 14 ani, pe 29 martie 2010, Sevastian „Bebe” Iovănescu, campion cu F.C. Argeş în ’79, se stingea pe un pat de spital din Constanţa, orașul său natal, unde se retrăsese după ce s-a lăsat de fotbal. Avea doar 56 de ani.

Citește și: Vineri, la Pitești Arena, elevul pianist Gruia Soare va deschide meciul de baschet!

Din noiembrie 2009 era preşedinte la Farul Constanţa. În luna martie a anului următor a fost internat în spitalul din Constanţa, fiind operat la inimă. Se părea că intervenţia dificilă, pe cord, a fost reușită, dar pe 29 martie (era într-o luni, seara) Iovănescu a suferit un atac cerebral care i-a fost fatal.

FC Argeș nu avea cum să-l uite pe fostul său mijlocaș de travaliu. Clubul a postat, vineri, 29 martie 2024, pe pagina de Facebook, următorul mesaj:

„Acum 14 ani ne părăsea Sevastian “Bebe” Iovănescu. Născut pe 2 octombrie 1953, „Bebe” Iovănescu a fost un jucător emblematic pentru FC Argeş, club alături de care a ieşit campion în sezonul 1978/79. În cele două perioade petrecute la Pitești, a adunat 236 de meciuri și a marcat 45 de goluri”.

Iovănescu a jucat la F.C. Argeş, Steaua, FC Olt Scornicești şi Farul Constanţa în 357 de meciuri. A fost selecţionat o dată şi la lotul national (în 1979, într-un meci cu Cipru, scor 1-1, pentru calificările la Euro 1980).

La sfârşitul lui octombrie 2007, când a murit inegalabilul Gicu Dobrin, Bebe Iovănescu a venit la Pitești și a plâns ca un copil la căpătâiul „Gâscanului”.

Apoi, în octombrie 2009, a venit cu o coroană de flori și la fostul său coleg Constantin Cârstea, plecat şi el prematur dintre noi.

„Bebe“ Iovănescu îşi doarme somnul de veci în Cimitirul „Palas” din Constanţa.

Ai fost un gladiator al fotbalului, dar moartea te-a driblat uşor, zdrobindu-ţi şi sufletul tău cald, duios, pe care îl dăruiai tuturor. Rămânem toată viaţa un suspin! Fiica, soţia, familia“, stă scris pe mormântul lui Sevastian Iovănescu.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *