Web Analytics

Cătălin Bulf: „Peste noapte, am devenit țara lui Șoșoacă”

de | 6.04.2021 18:14 | Actualitate, Politica si Administratie

Marți, 6 aprilie, în cadrul conferinței PMP Argeș au participat Cătălin Bulf, liderul PMP Argeș, Eduard Dima, secretar al PMP Argeș și Cristian Diaconescu, președinte al Partidului Mișcarea Populară și candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024. „Ne dorim ca, în 2024, să participăm de unii singuri și independent la cele patru rânduri de alegeri: locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale. Să încheiem cu zvonistica de fuziune cu diverse partide sau de asocieri. Deocamdată, programul nostru este că vom participa singuri la alegeri”, a subliniat Cătălin Bulf la începutul conferinței.

Cătălin Bulf se gândește să candideze din nou la conducerea PMP Argeș și să rămână, în continuare, secretar general al PMP la nivel național, dar va delega o parte dintre atribuții lui Eduard Dima, secretar al PMP Argeș.  „Aveam de gând să nu mai candidez, dat cred că mă răzgândesc, cred că voi candida. Voi păstra și președinția Argeșului și Secretariaul General, dar o să deleg o parte dintre atribuțiile de președinte domnului secretar general (al PMP Argeș)”, a spus Cătălin Bulf.

Citește și Cătălin Bulf, PMP Argeş: „Din punct de vedere electoral, cred că suntem un popor ciudat”

„Am trăit toată viața cu naivitatea că sunt în țara lui Brâncuși, în țara lui Cioran, a lui Enescu și, peste noapte, am devenit țara lui Șoșoacă. Pentru mine, ca fost secretar de stat al Ministerului Economiei, anul trecut a însemnat un an de muncă, încercând să reorganizez societăți și să le pot aduce în poziția de a primi fonduri europene și apoi s-a ivit, în toamnă, Planul Național de Redresare și de Reziliență. Cred că suntem o țară unică în Uniunea Europeană. Producem fără bani europeni „șoșoci” în fiecare zi. Producem online, la televizor, numai industrie nu facem și nu înțeleg de ce nu facem. Pentru că avem posibilitatea să producem plus valoare și bogăție în România. (..)”, a mai declarat Cătălin Bulf.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu: „E mai bine în Parlament, în Guvern fără Partidul Mișcarea Populară?”

Președintele PMP a spus că partidul se află într-un proces de reconstrucție. „Într-adevăr, Partidul Mișcarea Populară nu a intrat în Parlament. În primul rând, este un vot sancționatoriu, care, în mod categoric, va presupune foarte rapid evaluări și analize și decizii în partid. Pot să vă spun că, într-adevăr, nu ne vom pierde identitatea politică, nu ne interesează niciun fel de alianță, niciun fel de fuziune. Am văzut diverse zvonuri lansate, pot să vă confirm formal că sunt false. Avem în partid cu toții convingerea că este nevoie de un partid distinct, serios, conservator, de dreapta, pro-european și pro-atlantic, din punct de vedere al valorilor fundamentale, de respectarea cărora depinde soarta fiecăruia și a țării. Avem timp să ne recreăm aceste elemente fundamentale pentru un partid politic, subliniez însă că ne trebuie niște analize interne și aș pune o întrebare retorică: E mai bine în Parlament, în Guvern fără Partidul Mișcarea Populară? Nu ne propunem să vindem iluzii. În structura de conducere, sunt, dincolo de cei care au avut un anume scor electoral, și oameni care au exercitat funcții de identitate publică la cel mai înalt nivel, miniștrii, secretari de stat. Avem 8 foști miniștri în structura de decizie. Intenționăm ca acești colegi, în primul rând, dincolo de a spune nu, să adauge și ce se poate face din punct de vedere politic, profesional, tehnic, la nivel local și central. Simpla negare nu înseamnă acreditarea sau legitimarea unei anume calități politice, din punctul meu de vedere. În al doilea rând, prin expertiza acestor colegi vom crea legături în afara zonei politice, în comunități de antreprenori, în domeniul Sănătății, agricultori, în domeniul Educației.

Citește și Cătălin Bulf, liderul PMP Argeș: „Economia românească este la mâna companiilor străine”

Având în vedere numărul foarte mare de aleși locali în Partidul Mișcarea Populară, suntem al treilea partid după PSD și PNL din acest punct de vedere. Interesul și responsabilitățile acestor aleși locali pentru comunitatea care i-a ales reprezintă două elemente la care vom privi foarte atent. Colegii noștri aleși locali vor primi instrucțiuni în ceea ce privește implicarea, dincolo de critica politică, în tot ceea ce înseamnă combaterea pandemiei. Sunt școli, care se află în coordonarea și în administrarea cărora participă și aleșii locali, care ar trebui să funcționeze altfel. Sunt spitale care se află în coordonarea și în administrarea comunităților locale. Acești aleși cu miile au fost votați nu neapărat ca să stea în sediile de partid și să comunice cât de prost se guvernează la București. Să iasă și din sediile de partid și în consiliile de administrație ale școlilor, unde de drept fac parte și să arate că din partea Partidului Mișcarea Populară pot face diferența. Este un alt tip de abordare. Sper să am concursul și cooperarea colegilor din acest punct de vedere. Dincolo de a contesta în fața presei, ai și responsabilitatea față de cei care te-au ales într-o situație de criză extrem de gravă: organizarea vaccinării, organizarea școlilor. Nu e suficient să vii și să spui în fața unui microfon că 38 % din școlile din țară au toaletele în curte și de vină e ministrul. Are și ministrul o responsabilitate, dar tu cum poți conviețui cu o situație de acest gen, când oamenii cu copii la școală te-au ales. Din punct de vedere al funcționării noastre, pot să vă spun că suntem destul de avansați în ceea ce privește cooperarea cu partide conservatoare din Europa. Vom încheia protocoale de cooperare cu 2 partide de guvernare din statele europene, pentru a cupla Partidul Mișcarea Populară într-o zonă în care recunoaștem un anume sistem de valori. Conservatorii nu înseamnă extremiști, radicali, antisemiți și politicieni delimitativi, care habar n-au ce însemană un proiect public pozitiv. Conservatorii, în alte țări, precum Grecia sau Marea Britanie, știu să conducă statul respectiv de așa manieră încât, mai ales în situație de criză, cetățenii să fie apărați. Cred că putem și noi să facem acest lucru. Suntem într-un proces intern de concretizare a unor măsuri, dar nu putem pierde timpul, nu putem aștepta 3 ani, sperând ca din greșelile altora să se îndrepte votul spre Partidul Mișcarea Populară. Proiecte pozitive poți promova, poți construi și când nu ai un număr foarte mare de aleși locali și în condițiile în care nu faci parte din Parlament”, a spus și Cristian Diaconescu, președinte PMP.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Santem tara neostalinistilor !