Web Analytics

Cătălin Bulf, liderul PMP Argeș: „Economia românească este la mâna companiilor străine”

de | 18.09.2020 14:53 | Actualitate, Politica si Administratie

La conferința PMP Argeș de vineri- 18 septembrie, pe lângă liderul Cătălin Bulf, Virgil Baciu- candidatul PMP la președinția CJ Argeș și Eduard Dima- candidat PMP la Primăria Ștefănești, au participat fostul ministru Cristian Diaconescu, prim vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară și George Păltineanu, președintele Filialei Argeș a Partidului Alianța Națională Țărănistă.

Președintele PMP Argeș- Cătălin Bulf, a vorbit despre economia din România, realizând o schemă cu mai multe firme românești și legăturile dintre ele: Dacia, Ford, ALRO Slatina, Hidroelectrica, COS Târgoviște- Combinatul de Oțeluri Speciale, în jurul cărora se află foarte multe societăți mici, IMM-uri.

„Marea noastră dificultate e că 95 % din aceste noduri ale economiei naționale sunt private și străine. În cazul unei crize economice, oamenii închid și pleacă și mor toate IMM-urile din jurul lor, care sunt românești. Ca să repornești economia trebuie să dai bani firmelor străine, nu românești și așa pornești IMM-urile. La investitorii români, banii ajung doar prin intermediul firmelor străine, asta este marea noastră problemă. Ar trebui să ajungem prin legislație economică ca 35-40 % dintre aceste noduri să fie românești, altfel nu deții un loc minim de locuri de muncă care să îți asigure buna funcționare a statului. Problema care se pune la următorul guvern, care sper să fie PMP-ist, este ca 35-40 % dintre firme să fie private sau de stat, dar românești, altfel nu avem nicio șansă și vom sta permanent la mâna celorlalți. (..) Economia românească este la mâna companiilor străine pentru că nu am avut abilitatea și înțelepciunea să păstrăm acel minim care să poată să mențină funcționarea statului român. Acest tip de economie este tipul de economie în care siguranța națională este un vis frumos. Astăzi, România nu are niciun combinat metalurgic. Industria de Apărare are nevoie de metal. Pentru construcții sau industria de mașini, metalul este ca pământul pentru agricultură. Dacă, astăzi, Industria de Apărare are nevoie de metal, trebuie să importe 100 %”.

George Păltineanu: „Alianța Națională Țărănistă va susține candidatura lui Virgil Baciu pentru funcția de președinte al CJ Argeș. Are experiența de 8 ani în cadrul Primăriei Corbi, a administrat firme private”.

Virgil Baciu a mulțumit pentru sprijinul acordat și a subliniat faptul că într-un an- doi va transforma comuna Corbi într-o stațiune turistică de nivel național. „Asta înseamnă ca toate localitățile din zona de nord, de la poalele munților Făgăraș, să investească și să aibă peste 100 de locuri de cazare. Un exemplu de bună practică este la Corbi, unde avem, la ora actuală, aproximativ 50 de locuri de cazare și sunt în curs de execuție aproximativ 8 pensiuni, care înseamnă încă 50 de locuri de cazare. Candidații PMP au venit cu soluțiile practice și imediate pentru Argeș”.

Eduard Dima a punctat faptul că nu se află în alianțe politice: „Nu sunt în nicio alianță cu nicio formațiune politică reprezentată de ceilalți contracandidați. Susținerea pe care o am e de la PMP”.

Fostul ministru Cristian Diaconescu: „Din punct de vedere al Partidului Mișcarea Populară, atât Virgil Baciu, cât și Eduard Dima sunt doi candidați fabuloși. Dacă într-adevăr în Argeș se dorește o schimbare, cei doi candidați merită votul argeșenilor. Indiferent de circumstanțe, Argeșul are nevoie de schimbare, situația nu este deloc fericită din punct de vedere economic. În al doilea rând, domnul președinte Bulf a făcut o prezentare despre o temă de siguranță națională și nu este singura. Din păcate, sunt probleme de ani și ani, care nu și-au găsit rezolvarea nici astăzi, îți trebuie corectitudine și profesionalism pentru a te implica în aceste subiecte. Hoția și prostia ne pot costa pentru o generație. (..) Două chestiuni generale care au contat foarte mult în legătură cu acest subiect. Prima, banii europeni. Fie că discutăm despre Fondul de Dezvoltare și Reziliență, cele 750 de miliarde convenite de Consiliu, încă n-a trecut prin Parlament această sumă, fie că discutăm de cadrul financiar anual/ bugetul UE, deocamdată România nu are pe card niciun euro. Am văzut declarații de tot felul, dar încă nu avem niciun euro, din două motive. Aceste două categorii de pachete financiare nu au trecut de Parlamentul European și vor mai fi discuții. Parlamentul European încearcă să determine mărirea bugetului UE cu încă 110 miliarde. (..) Doresc un principiu pe care l-am susținut și în Consiliu, acum îl susțin și în Parlament, ca aceste granturi să fie primite gratis, numai pe sistemul fondul monetar internațional, adică primești banii dacă faci modificări structurale.(..) Banii de la Europa nu pot fi incluși în pensii și salarii. Deci, să fie clar, niciun euro venit de la Europa nu poate intra la pensii și salarii direct, dar pot intra în investiții pe proiecte care trebuie să fie aprobate în prealabil ca să primim banii. O primă evaluare în legătură cu folosirea fondurilor, 70 % din acești bani trebuie folosiți în 2021-2022, adică trebuie să ai proiecte acum, în 3 luni, indiferent cine guvernează. Evaluarea se va face în 2023, iar dacă UE va constata că fie nu ai folosit corespunzător fondurile, fie ai furat, se oprește finanțarea. Din acest punct de vedere, proiectele trebuie să fie bine făcute de ieri, dar și bine promovate în exterior”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii