Avocatul Poporului l-a luat la întrebări pe Câțu de ce nu s-au publicat hotărârile CNSU în Monitorul Oficial

de | 31.03.2021 15:06 | Actualitate

Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, prevede solicitarea postată, marţi, pe site-ul Avocatului Poporului. Instituția a comunicat, în plus, că s-a sesizat din oficiu pe această temă. 

Conform acesteia, deşi conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, hotărârile adoptate de CNSU de la începutul anului şi până în prezent, având ca obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicităţii actului normativ.

Citește și Povestea locotenentului condus miercuri pe ultimul drum, în Pitești. „Gemenii Pohace, două suflete ce pot sta doar împreună”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. ” Avocatul Poporului …” bine le zice, dara ce sa te faci cu holearcele … d’alde pacate nationale : catu/partu ; h’oaia turcana ori nataraul de la “sanatate” ?!