Încă un ARO a ajuns pe mâinile unui român din America

de | 31.03.2021 10:30 | Actualitate

Nu este primul ARO care a pus roțile pe pământ american. Dar este unul dintre puținele construite pentru America, ce a ajuns în garajul unui român. Povestea unui ARO cu motor de 2,5 litri și cu parbrizul ciuruit de gloanțe.

Acest ARO 244 a fost construit pentru America. Autorul proiectului extrem de îndrăzneț, Daniel, spune că vehiculul cu origini românești are motor pe benzină de 2,5 litri, de proveniență Jeep, cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte. Unitatea dezvoltă aproximativ 140 de cai putere. Acest motor nu a ajuns niciodată sub capota modelelor fabricate în România pentru clienții români.

Aproximativ 30.000 de kilometri a rulat până când a ajuns în garajul lui Daniel, românul stabilit în America. Prima dată a fost înmatriculat în 1994. Primul proprietar l-a vândut în 1998. De atunci, acest ARO american n-a mai călătorit pe roți.

CITESTE SI O piteșteancă de Hollywood! Are rol principal într-un film american

Daniel și-a adus vehiculul din Georgia, acolo unde – povestește el – stătuse îngropat într-o mlaștină. Vânzătorul pusese anunț pe internet, dar nici nu știa ce model vinde. Bănuia că este vorba despre un Volvo.

Daniel l-a cumpărat fără chei, fără contact și fără rezervor, așa că a reușit să-l pornească abia la o lună de când l-a adus acasă. Avea farurile și grila sparte, podeaua găurită. Iar prin parbriz, trecuseră, la un moment dat, niște gloanțe.

De 2-3 ani lucrează Daniel la acest ARO. Și-a adus piese din România. Multe au venit în bagajele de mână ale unor prieteni. Recent a primit și un parbriz. Cel nou n-a fost găurit de gloanțe. Citeste mai mult pe https://www.promotor.ro/stiri-auto/aro-a-ajuns-in-america-povestea-masinii-parbriz-gloante-18844450.

CITESTE SI A plecat din SUA pentru a fi city-manager la Câmpulung

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii