100 de polițiști fac percheziții la firme și persoane bănuite de spălare de bani și evaziune fiscală

de | 16.07.2014 08:53 | Actualitate

La această oră, peste 100 de polițiști desfășoară 11 percheziții domiciliare, pe raza a trei județe, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi angajarea a mai mult de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.
În cadrul dosarului instrumentat de polițiștii argeșeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, sunt vizate 2 societăţi comerciale şi 2 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi angajarea a mai mult de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2011 – până în prezent,  persoanele percheziţionate ar fi omis în tot sau în parte evidenţierea în actele contabile ori alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
Totodată, persoanele sunt bănuite că, în perioada 2011-2014, ar fi angajat aproximativ 100 de persoane, fără a încheia contracte individuale de muncă, pentru tăinuirea sursei impozabile de venit în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prejudiciul estimat creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit şi T.V.A este de peste 350.000 lei.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii