Pompierii se asigură că Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită în siguranță. Cetățenii care încing grătare la iarbă verde sunt atenționați să respecte măsurile de prevenire a incendiilor, altfel distracţia se poate transforma într-o situație de urgență, în urma căreia pot fi afectate hectare întregi de păşune sau păduri.
În perioada 1-4 mai, zilnic, peste 100 de salvatorii se vor afla în serviciu, fiind pregătiți să intervină și pentru acordarea asistenței medicale de urgență, dar vor desfășura și activităţi de prevenire în zonele de agrement, pentru a evita incendiile sau distrugerea de bunuri.
„Mai mult decât atât, pe linie preventivă, în această perioadă, inspectorii de prevenire au derulat controale în zonele de interes turistic de la nivelul județului, dar și la obiective în care sunt planificate activități cu aflux mare de persoane și alimentație publică.
Concomitent, s-a dispus măsura informării unităților administrativ teritoriale cu privire la desfășurarea de activități preventive de informare a operatorilor economici, operatorilor de turism/alimentație publică, de informare a turiștilor sau alte categorii de persoane vulnerabile, cu privire la modul de comportare care să-i protejeze de situațiile de risc, specifice sezonului”, transmite ISU Argeș.
Citește și Atenție, piteșteni! Anunț fals despre cardul de transport Publitrans
Pentru evitarea unor situații neplăcute, ISU Argeș recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri la instalarea în spațiile de cazare:
- la sosirea în unitatea de cazare, studiați planul de evacuare în caz de incendiu; turiștii sunt obligați să se informeze despre modul de comportare și evacuare în caz de incendiu;
- informați personalul de la recepție, dacă identificați căi de evacuare blocate;
- verificați modalitatea de deschidere a ferestrelor;
Măsuri de prevenire pentru cei care vor utiliza surse de foc în spații deschise:
- pregătiți focul doar în spații special amenajate, cât mai departe de vegetație;
- înainte de plecare stingeți focul cu apă și acoperiți cu pământ cenușa rezultată;
- copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați în apropierea focului;
- este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse.
De asemenea, prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în condiţii de siguranță şi la distanţe care să nu permită propagarea acestuia la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Astfel, în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă.
În continuare, salvatorii rămân la datorie pentru gestionarea cu maximă operativitate a situațiilor de urgență înregistrate la nivel județean și acoperirea, în cele mai bune condiții a solicitărilor de sprijin!
0 Comentarii