1 iulie 1891. A murit Mihail Kogălniceanu, unul dintre cei mai importanți oameni politici români

de | 1.07.2021 10:06 | Actualitate, Cultura, Home, Politica si Administratie

În ziua de 1 iulie 1891 a murit Mihail Kogălniceanu, om politic, istoric, scriitor și publicist român, orator apreciat; (n. 1817). 

Citește și: 30 iunie 1982: Intră în vigoare decretul frigului și foametei (Decretul Consiliului de Stat al României, numărul 240 din 29/06/82), privind măsurile pentru „gospodarirea judicioasă și reducerea consumului de energie”

Mihail Kogălniceanu, cel care se considera, pe bună dreptate, „un adevărat fiu al secolului al XIX lea”, a fost  prim-ministru și  ministru de externe al României.

  A jucat un rol important în Revoluția de la 1848, în lupta pentru Unirea Principatelor Române și mai târziu în obținerea independenței României.

Citește și: Câmpulung. Judele Brașovului prezent în municipiu, la celebrarea a 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacșu

Personalitate fascinantă a epocii moderne, Mihail Kogălniceanu s-a situat  printre cei mai importanți  reprezentanți ai generației pașoptiste. 

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022
UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022

Comisia Europeană a adoptat bugetul său anual inițial pentru ajutor umanitar de 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022. Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor...

Se reduce prețul la energie și la gaze
Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...