07 Martie: Începe Postul Sfintelor Paști – cel mai lung și aspru post din an

de | 7.03.2022 08:13 | Actualitate, Cultura, Home

În acest an, Postul Paştelui începe pe 7 martie şi se încheie în 23 aprilie. În toată această perioadă, sunt doar două dezlegări la peşte, de Bunavestire (25 martie) şi de Florii (17 aprilie).

Postul Paştelui se mai numeşte şi Postul Mare. Acesta cuprinde 47 de zile în care credincioşii care vor să primească Botezul Creştin de Paşte sunt îndrumaţi de feţele bisericeşti să evite preparatele de origine animală şi să se gândească la patimile pe care le-a îndurat Iisus Hristos pentru a se curăţa de păcate şi a obţine desăvârşirea.

Citește și: Argeș. Bărbați amendați pentru transport ilegal de lemne

Ce nu ai voie să faci în Postul Mare

În postul Paştelui este strict interzis să consumăm produse de origine animală, precum carne, brânză, ouă, lapte şi peşte.

Este interzis fumatul şi consumul de alcool. În postul Paştelui creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. În această perioadă este importantă şi o sfinţire a casei. De asemenea, în Postul Mare sunt strict interzise şi nunţile. Nu se fac nunţi pentru că perioada este de postire şi se referă atât la postirea sufletească, dar şi la cea trupească. Un alt motiv pentru care nu se fac nunţi în post este faptul că imediat după slujba Tainei Nunţii sunt organizate petreceri cu multă mâncare şi băutură, dar şi cu o atmosferă ce este în contradicţie cu perioada postului. Biserica nu permite săvârşirea cununiilor religioase în zilele de post tocmai pentru ca bucuria nunţii să nu fie umbrită de restricţiile postului.

Citește și: Băbana. Minor reținut după ce a furat alimente și băuturi din magazin

Totodată, în Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalică. Mai mult, aceștia trebuie să se inalte sufleteste prin rugaciune alaturi de fapte bune..

Foto: descriptiv

Acest articol este despre: biserica,dezlegare,lung,martie,paste,peste,post

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....