Web Analytics

Ziua Presei, marcată la Piteşti la iniţiativa Instituţiei Prefectului

de | 5.05.2016 16:47 | Politica si Administratie

Marţi, 3 mai, prefectul Cristian Soare a invitat pe toţi jurnaliştii din Argeş în sala mare a Consiliului Judeţean pentru a marca Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Această zi foarte importantă în rândul reprezentanților mass-media a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU în 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO în 1991. Cu ocazia acestui eveniment a fost luată în discuție activitatea mass-media din Argeș în cei 26 de presă liberă de după 1989. Cu acest prilej au luat cuvântul prefectul Cristian Soare, președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, directorul Bibliotecii Județene, Octavian Mihail Sachelarie, decanul Facultății de Științe, Cosmin Augustus Bărbulescu, precum și directori din mass-media argeșeană.

„Această zi celebrează principiile fundamentale ale presei”

„Este prima ediție a acestui eveniment organizat de instituția prefectului și îmi doresc ca acest eveniment să-l organizăm în fiecare an, a declarat prefectul Cristian Soare. Această zi celebrează principiile fundamentale ale presei și reprezintă un minunat prilej de sărbătoare atât pentru jurnaliști, cât și pentru consumatorii de presă. Ceea ce este mai important de remarcat este faptul că pe 29 aprilie dl președinte Klaus Iohannis a promulgat legea de modificare și completare a legii 8/2006. Această lege la articolul 1 se precizează foarte clar că jurnaliștii beneficiază în anumite condiții de o indemnizație de 50% care se adaugă la pensie. La inițiativa Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România aceste drepturi se acordă jurnaliștilor care primesc la fel ca și arhitecții, artiștii plastici aceste drepturi de creație”.

„Libertatea presei înseamnă libertatea la opinie în primul rând și libertatea cuvântului”

„Vreau să-l felicit pe prefect pentru inițiativă și pentru modul cum a organizat această întâlnire, a ținut să precizeze Florin Tecău, președintele Consiliului Județean. Cred că fiecare întâlnire între reprezentanții administrației și presă aduce o îmbunătățire a informației pentru cetățenii județului. Astfel de întâlniri sunt benefice și sunt în folosul județului și al cetățenilor pentru că pot arăta adevărul și pot arăta intențiile noastre de a construi. Libertatea presei înseamnă libertatea la opinie în primul rând și libertatea cuvântului. Este dorința care în 1989 a scos cetățenii în stradă și care s-a manifestat pregnant în sufletul românilor. Poate mai mult ca oricând, în 1989 ne-am dorit să fim liberi și să putem spune ce gândim și ce ne dorim. Astăzi în fața dvs. stă această dorință de a informa direct, de a informa corect, de a informa rapid și de a fi în mijlocul evenimentelor cu sacrificii, cu efort și cu muncă neîncetată. De aceea astăzi la această zi de sărbătoare vă mulțumesc pentru modul în care vă implicați în viața societății, în viața județului. Presa cu bune și cu rele reprezintă opinia societății și fiecare dintre noi trebuie să asculte și să ia în seamă această opinie”. Marius Ionel

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii