Web Analytics

Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, marcată pentru prima dată în România

de | 6.06.2022 10:29 | Actualitate

Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer a fost marcată, ieri, pentru prima dată în România, prin manifestări menite să transmită mesaje de speranţă şi susţinere pentru supravieţuitorii aceastei teribile maladii.

Organizatorii au dorit, totodată, să atragă atenţia asupra drepturilor pe care aceştia le-au dobândit prin lege. Un astfel de eveniment a avut loc la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu” din București, acolo unde, Fundaţia Renaşterea, a inaugurat o lucrare de artă modernă denumită „Copacul Luminii” şi care se doreşte un simbol al luptei împotriva cancerului. Directorul Institutului, Bogdan Tănase, a avertizat, cu acest prilej, că multe dintre cazurile oncologice, al căror grad de complexitate creşte constant, ar putea fi evitate prin evaluări medicale periodice.

Citește și: ICN ȘI ORDINUL ASISTENȚILOR MEDICALI DIN ROMÂNIA SPRIJINĂ REFUGIAȚII UCRAINENI

Bogdan Tănase: ”Sunt conducătorul unei instituţii care este vizitată de peste 20.000 de bolnavi anual. Şi, de asemenea, suntem o instituție prin care se derulează un program de screening pentru cancerul de col uterin pentru București-Ilfov actualmente și care va fi extins pe toată aria de sud-este, un program care cred eu că a fost un succes în condițiile date, condiții influențate, bineînțeles, de cei doi ani de pandemie. Peste tot scrie că noi avem niște rezultate care nu sunt comparabile cu media europeană. Explicația poate este și în accesul mai greu la servicii medicale, dar parte din explicație este și în diagnosticul întârziat, o problemă pe care putem să o rezolvăm prin aceste programe de screening.”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole