Web Analytics

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată și la Pitești

de | 2.04.2022 16:19 | Actualitate


În a doua zi a lunii aprilie, an de an, se marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

În demersul de a atrage atenția semenilor asupra implicațiilor autismului, precum și asupra diagnosticării precoce și a integrării copiilor cu tulburări din spectrul autist, astăzi, Asociația Părinților Copiilor cu Autism, alături de celelalte ONG-uri  din Pitești care au același domeniu de activitate, școli și grădinițe din municipiu, Palatul Copiilor  Consiliul Județean Argeș, DGASPC Argeș –  Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale Piteşti, Centru de Zi și Recuperare care oferă servicii și copiilor cu autism, Primăria Pitești, Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea din Pitești a organizat ”Marșul Autismului”, marș care s-a încheiat cu lansarea a 300 de baloane albastre, cu heliu.

Citește și: Președintele Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României

Oana Stan, președintele Asociației Prietenii Persoanelor cu Autism: “Pentru un părinte care are un copil diagnosticat de autism este foarte greu, mai ales atunci când copilul primște diagnosticul, pentru că apare starea de negare, se întreabă mereu <<De ce copilul meu?>>, <<De ce tocmai eu?>>, <<Cu ce am greșit?>>.  Și de acolo vin toate întrebările și toate trăirile negative pe care le are un părinte.

Le transmit celorlalți părinți care au copii normali să își învețe copiii să își modeleze comportamentul pentru ceilalți copii diagnosticați cu autism, astfel încât și ei să aibă parte de o integrare benefică în mediul de zi cu zi”.

Andreea Nicoleta Badea, președintele Asociația Părinților Copiiilor cu Autism Argeș:

Citește și: „Primăria trebuie să plătească, dacă a făcut o eroare, şi bugetul trebuie să suporte 35 de milioane de euro, cât o fi costat blocul ăla”

“Suntem astăzi aici cu Ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Suntem cinci ONG-uri care am organizat acest marș de solidaritate prin care vrem să atragem atenția tuturor celor din jurul nostru – părinți, instituții, ONG-uri, școli, grădinițe –  asupra cauzei autismului. Trebuie să fim mult mai solidari, mai înțelegători și mai iubitori cu aceste persoane. Vreau să transmit părinților că știu că nu este ușor. Este o zi în care noi sărbători alături de copiii noștri această zi specială. Este foarte important ca cei are sunt alături de noi să înțeleagă că nu doar astăzi sau în această lună este dedicată autismului, ci pe durata întregului an să fie alături de noi, să fie solidari și să încerce să înțeleagă persoanele cu autism.

Acest eveniment este organizat împreună cu Palatul Copiilor, Consiliul Județean Argeș, Primăria Pitești și Universitatea din Pitești, școli și grădinițe care s-au alăturat acestei inițiative, ONG-uri de profil. Tuturor le mulțumim că sunt aici, alături de noi, și mulțumim părinților care au venit în acest marș de conștientizare alături de noi”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *