Web Analytics

Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii

de | 11.04.2019 12:55 | Cultură

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, marcată anual pe 2 aprilie, este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii și pentru stimularea dorinței de lectură a celor mai mici cititori. Data de 2 aprilie nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărților pentru copii, ea coincide cu ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

În perioada 2 aprilie – 31 mai, la Biblioteca Județeană Argeș se vor desfășura o serie de activități, în cadrul Parteneriatului Educațional Național „Prietenie… pe o… sfoară”, inițiat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov. Numele parteneriatului a fost inspirat de activitatea practică care însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul lor, pe o sfoară.
Biblioteca Județeană Argeș a aderat la acest parteneriat din 2017, alături de alte 38 de biblioteci județene din țară. Scopul parteneriatului este promovarea schimbului de experiență interjudețean pentru a obține o perspectivă asupra unei imagini complete și corecte cu privire la școală și la instituțiile culturale din țară. De asemenea, partenerii urmăresc dezvoltarea simțului artistic în general și a interesului pentru lectură, dezvoltarea creativității și formarea unor abilități practice.
Dacă în 2017, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, Frații Grimm au fost personajele principale, anul acesta i-a luat locul Carlo Collodi, cu cartea “Pinocchio”.
Secția pentru Copii și Tineret din cadrul Bibliotecii Județene Argeș va derula o serie de activități, în cadrul cărora copiii vor lectura poveștile lui Carlo Collodi, vor afla informații despre autor, vor desena sau colora fișe inspirate din aceste povești.
Lucrările realizate de copii vor fi expuse pe o sfoară și apoi trimise la bibliotecile județene partenere, urmând ca ulterior să se organizeze o mare expoziție la Biblioteca Județeană Brașov, cu lucrările din toată țara.
Gabriela Rădulescu, bibliotecară Biblioteca Judeţeană Argeş

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii