Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită la Muzeul Județean Argeș

de | 23.04.2018 11:53 | Actualitate

muzeuExpoziție de tehnică și armament în incinta Muzeului Județean Argeș. Astăzi este Ziua Forțelor Terestre din cadrul armatei române, iar Muzeul Județean Argeș în parteneriat cu unitățile militare din cadrul Garnizoanei Pitești, a organizat o dublă expoziție cu acest prilej.

Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș:
„ Expoziția de astăzi este, pe de o parte, o expoziție statică, de tehnică de luptă prin care militarii români prezintă publicului echipamente militare aflate în dotarea forțelor terestre, iar în sediul fostei prefecturi a județului Argeș, o expoziție cu echipamente și armamente atât din primul și al doilea război mondial, cât și arme folosite astăzi de către militarii români. 
Pe această cale aș vrea să urăm La mulți Ani tuturor celor care își serbează ziua onomastică, cât și celor care își desfășoară activitatea în cadrul forțelor terestre din armata României, care este principala categorie de forțe alături de forțele aeriene și navale din cadrul armatei române. Iată, militarii români își fac datoria și apără interesele naționale ale României în toate teatrele de operații internaționale, dar asigură și protecția statului național unitar român, asigurând integritatea teritorială și apărând suveranitatea națională. Ne bucurăm și de o vreme frumoasă. Au fost și foarte mulți copii, desfășurându-se și programul educațional Școala Altfel.”

Expoziția a fost vizitată și de grupuri de elevi din clasele primare sau gimnaziale. Însoțiți de cadrele didactice, aceștia au admirat mașinile de război și expoziția. 

David, elev al Școlii Tudor Vladimirescu, clasa a III-a:

Am venit pentru a vedea expoziția forțelor terestre. Aș vrea să mă duc în armată când o să fiu mare, pentru că vreau să onorez țara noastră.”

 

Căpitan Năstase Carmen Andreea, ofițer responsabil cu informarea și relațiile publice al Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă Mihai Viteazul Pitești:

Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă „ Mihai Viteazul” Pitești în colaborare cu unitățile militare din garnizoană și în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș a organizat o expoziție tehnică, armament și echipamente militare cu prilejul sărbătoririi Forțelor Terestre.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...