Web Analytics
scris luni, 23.04.2018

Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită la Muzeul Județean Argeș

muzeuExpoziție de tehnică și armament în incinta Muzeului Județean Argeș. Astăzi este Ziua Forțelor Terestre din cadrul armatei române, iar Muzeul Județean Argeș în parteneriat cu unitățile militare din cadrul Garnizoanei Pitești, a organizat o dublă expoziție cu acest prilej.

Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită la Muzeul Județean Argeș

Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș:
„ Expoziția de astăzi este, pe de o parte, o expoziție statică, de tehnică de luptă prin care militarii români prezintă publicului echipamente militare aflate în dotarea forțelor terestre, iar în sediul fostei prefecturi a județului Argeș, o expoziție cu echipamente și armamente atât din primul și al doilea război mondial, cât și arme folosite astăzi de către militarii români. 
Pe această cale aș vrea să urăm La mulți Ani tuturor celor care își serbează ziua onomastică, cât și celor care își desfășoară activitatea în cadrul forțelor terestre din armata României, care este principala categorie de forțe alături de forțele aeriene și navale din cadrul armatei române. Iată, militarii români își fac datoria și apără interesele naționale ale României în toate teatrele de operații internaționale, dar asigură și protecția statului național unitar român, asigurând integritatea teritorială și apărând suveranitatea națională. Ne bucurăm și de o vreme frumoasă. Au fost și foarte mulți copii, desfășurându-se și programul educațional Școala Altfel.”

Expoziția a fost vizitată și de grupuri de elevi din clasele primare sau gimnaziale. Însoțiți de cadrele didactice, aceștia au admirat mașinile de război și expoziția. 

David, elev al Școlii Tudor Vladimirescu, clasa a III-a:

Am venit pentru a vedea expoziția forțelor terestre. Aș vrea să mă duc în armată când o să fiu mare, pentru că vreau să onorez țara noastră.”

 

Căpitan Năstase Carmen Andreea, ofițer responsabil cu informarea și relațiile publice al Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă Mihai Viteazul Pitești:

Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă „ Mihai Viteazul” Pitești în colaborare cu unitățile militare din garnizoană și în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș a organizat o expoziție tehnică, armament și echipamente militare cu prilejul sărbătoririi Forțelor Terestre.

Distribuie!

0 Comentarii