Web Analytics

Ziua Europei, la Piteşti

de | 4.05.2017 16:56 | Cultură

9 ziua europei019 Mai – Ziua Europei – va fi eveniment de amploare la Pitești. Organizat de Centrul Europe Direct Argeș și de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, sub genericul „Europa – spațiu al diversității și al valorilor”, acesta va începe la ora 10.00, în holul central al Bibliotecii. Secțiunile care structurează programul sunt gândite să-i incite pe participanți. Vor fi vernisate trei expoziții – „ÎNFLORIM EUROPA!”, „EUROPA, CASA MEA” și Caravana „SECVENȚE 2017”, va fi amenajat un Colț al Fotografiei Europene, va avea loc un concurs de cultură generală, cu premii-surpriză, se vor desfășura ateliere interactive și sesiuni de informare despre oportunitățile de studiu în țări europene, va fi funcțional un stand cu materiale cu tematică de profil și vor fi distribuite broșuri, pe esplanada Bibliotecii și în Piața „Vasile Milea”.

Copiii argeșeni înfloresc Europa!

După ce, anul trecut, de Ziua Europei, artistul belgian Frank Liefooghe a repurtat un succes de palmares cu proiectul „Colorăm Europa”, anul acesta, același inspirat inițiator de concursuri propune un 9 Mai al florilor de pe glob, care mai de care mai stranii, mai speciale, de necrezut și de neimaginat, desenate și, evident, colorate. Copiii argeșeni sunt invitați să se înscrie în competiție, pentru că organizatorii belgieni vor selecta 27 de lucrări – nu contează tehnica de lucru, nici materialele, nu este obligatorie respectarea șablonului – care vor participa la Expoziția Internațională de la Bruxelles, din 1 iunie.
CARAVANA „SECVENȚE 2017” , prezentă, în intervalul 9 – 14 mai, la Biblioteca Județeană Argeș, este tot o expoziție. Itinerantă, stradală, aceasta urmărește să popularizeze proiectele fotografice valoroase, remarcate în cadrul primelor patru ediții (2013 – 2016) ale Festivalului Internațional „SECVENȚE”. Cel de-al doilea obiectiv al Caravanei este să atragă publicul interesat de arta fotografică și de turismul cultural, în ideea nuanțării conceptului de diversitate.
Caravana include 25 de fotografi, 17 dintre ei sunt români, ceilalți vin din Elveția, Germania, Africa de Sud, Anglia, Țara Galilor, Republica Moldova, Irlanda și Franța. În țara noastră, Festivalul este organizat de Clubul de Turism și Arte „Escamonde” din Ploiești, iar coordonatorul român al proiectului este Cătălin Munteanu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii