La Şuici, la Cimitirul Eroilor, în fiecare ani se organizează în această zi o comemorare a eroilor, pentru că mulţi dintre oamenii pământului de pe Valea Topologului au căzut în grelele lupte duse pe aceste meleaguri în 1916, în timpul Primului Război Mondial.
Ziua Eroilor este sărbătorită în fiecare an la patruzeci de zile după Sfintele Paşte în general în luna mai „când floarea este mai bogată” aşa cum precizează decretul din 4 mai 1920. Anul acesta este unul mai deosebit, deoarece se împlinesc 70 de ani de la cel de-al Doilea Război Mondial la care România a participat cu peste 1.000.000 de oameni care au luptat pentru ţară.În cadrul activităţilor dedicate Zilei Eroilor, pe 21 mai elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „BASARAB I împreună cu cadre din Batalionul 33 vânători de munte „POSADA ” au participat la activităţile organizate în Cimitirul Eroilor din localitatea Şuici.
La activitate au participat deputatul Simona Bucura Oprescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, maiorul Cătălin Bunescu – din partea Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „BASARAB I”, maiorul Mircea Bocăneci – din partea Batalionului 33 vânători de munte „POSADA”, precum şi conducerea comunei, în frunte cu primarul Constantin Iatagan. Ceremonia a inclus alocuţiuni ale participanţilor dar şi un program artistic susţinut de elevii şcolii Toma Brătianu din comuna Şuici, activitatea încheindu-se cu depuneri de coroane şi flori la troiţa din centrul Cimitirului eroilor.
Încă o dovadă că la Șuici eroii nu se uită niciodată și că autoritățile locale de acolo respectă cu sfințenie memoria celor ce și-au dat viața pentru țară.
Andrei Bălan

Festivalul Internațional de Folclor „Carpați” s-a încheiat cu un spectacol în Piața „Vasile Milea”
Duminică seara, închiderea oficială a Festivalul Internațional de Folclor „Carpați” a transformat...
0 Comentarii