Web Analytics

Ziua deschisă a strugurilor de masă / Degustare de soiuri de struguri la Institutul de la Ştefăneşti

de | 10.09.2020 13:09 | Actualitate

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefănești a organizat vineri, 4 septembrie, de la ora 10, un eveniment prilejuit de prezentarea unor noi soiuri dezvoltate prin cercetare și care sunt branduri ale stațiunii. Amfitrionii evenimentului au fost Dorin Sumedrea – director general al Institutului de la Ștefănești, Adriana Bădulescu – director general adjunct și Mădălina Bănuță – asistent pe partea de cercetare științifică, cei care au prezentat cele 4 soiuri și caracteristicile lor.
Pe lângă salariații institutului, la evenimentul de vineri au participat și studenți de la Secția Horticultură a Universității din Pitești, dar și fermieri din domeniu, printre care și Silviu Procopiu, unul dintre proprietarii brandului Marcea și ai fermei vini-viticole private dezvoltate în Ștefănești, plus alți specialiști în domeniul vini-viticol. S-au respectat regulile de distanțare fizică și au fost chemați invitați doar în limita impusă de lege.
Laudabil e că, într-o perioadă relativ grea pentru institut și activitatea de acolo, actuala conducere face eforturi ca brandul vini-viticol de la Ștefănești să supraviețuiască, mai mult, vine cu branduri de struguri noi care sunt brevete ale stațiunii: Argessis, Norocel, Memory, Auriu de Ștefănești.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii