Web Analytics
scris joi, 28.05.2015

Ziua comunei Valea Iaşului a coincis cu împlinirea a 540 de ani de la prima atestare documentară a satului Cerbureni

Ziua comunei Valea Iaşului s-a aflat week-end-ul trecut la cea de-a XIII-a ediţie, eveniment cu atât mai important având în vedere că acesta a coincis cu împlinirea a 540 de ani de la prima atestare documentară a satului Cerbureni.
„Am marea bucurie să vă salut cu ocazia celei de-a XIII-a ediţii a Zilei Comunei Valea Iaşului care se desfăşoară în acest minunat aşezământ, Căminul Cultural Cerbureni, reabilitat cu bani din fonduri proprii şi dotat prin accesarea de fonduri europene. Sărbătorim totodată şi 540 de ani de la prima atestare documentară a satului Cerbureni. Tot astăzi lansăm un album cu imagini inedite din comuna Valea Iaşului, album ce va fi primit de fiecare dintre dumneavoastră”, și-a început alocuțiunea Nicolae Barbu, primarul comunei Valea Iașului. Cele mai vechi atestări documentare din comuna păstorită de primarul Barbu sunt satul Cerbureni, în hrisovul din 1 iunie 1475, prin care Basarab cel Bătrân întăreşte jupânului Stance şi fratelui său Badea, trei sate întregi şi jumătate din satul Cerbureni şi satul Valea Iaşului în hrisovul domnesc din 4 aprilie 1523, dat la Târgovişte de voievodul Radu de la Afumaţi, prin care întăreşte Mănăstirii Argeş mai multe sate, printre care şi Valea Iașului.
„Am marea satisfacţie să mă număr printre cei care acum 40 de ani, aveam 18 ani, au sărbătorit tot în acest loc 500 de ani de atestare documentară a satului Cerbureni, aşa cum şi unii dintre dumneavoastră aţi fost prezenţi”, a mai declarat la acest eveniment primarul Nicolae Barbu. Demn de precizat că la eveniment au participat consilieri locali, judeţeni, senatori și deputaţi, dar şi Constantin Polexe, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş. Cu această ocazie vicele Polexe i-a înmânat primarului comunei Valea Iaşului o diplomă de Excelenţă.

Ziua comunei Valea Iaşului a coincis  cu împlinirea a 540 de ani de la prima atestare documentară a satului Cerbureni

Autorităţile au premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie

De asemenea, autoritățile locale au premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, respectiv 25 de ani de căsătorie, dar şi persoanele care împlinesc în cursul acestui an onorabila vârstă de 80 de ani. Programul manifestărilor a avut la bază promovarea artiştilor locali, fiind susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale Valea Iaşului, Ansamblul Folcloric „Mândruliţa Valea Iaşului”, Ansamblul Folcloric „Crăişorii Pietrei Craiului”, Zărneşti, Braşov, Ansamblul „Hora”, Albeştii de Argeş şi formaţia de muzică populară Valea Iaşului. Evenimentul s-a încheiat cu un superb foc de artificii.
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...