Web Analytics

Ziua Comunei Boteni a coincis cu sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţarea căminului cultural din localitate

de | 8.08.2019 13:13 | Actualitate

Duminică, 4 august, a avut loc cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Folcloric Național “Brâul de la Boteni”, denumire sub care se desfășoară manifestările menite să marcheze identitatea culturală a comunei. Ca în fiecare an, Festivalul “Brâul de la Boteni” a reunit ansambluri folclorice reprezentative din Argeș, dar și din alte județe ale țării, care și-au dat concursul pe scenă în fața a sute de localnici și vizitatori.
La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali. În zi de sărbătoare, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost alături de cetățenii comunei Boteni, oferind, cu acest prilej, Trofeul Argeșului primarului Vasile Leau, ca reprezentant al comunității, pentru conservarea și promovarea tradițiilor muscelene.
Ani de-a rândul, manifestarea de la Boteni a început să devină un reper important în cadrul manifestărilor tradiționale din Argeș și din țară. La inițiativa expresă a cadrelor didactice Ion Mihai Ghinescu și Mihail Măgureanu, actualul director artistic al Ansamblului folcloric “Argeșelul”, cel mai longeviv director de cămin cultural din Argeș, în colaborare cu Centrul Creației Populare Argeș, s-a hotărât organizarea manifestării “Brâul de la Boteni”, unde să fie invitate toate formațiile care au inclus în repertoriul coregrafic jocurile tradiționale aparținând familiei de brâuri. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființarea Căminului Cultural Boteni, iar cu această ocazie președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a înmânat Trofeul Argeșului directorului Mihail Măgureanu.
Manifestările dedicate Zilei Comunei Boteni au continuat cu decernarea diplomelor de fidelitate pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie și pentru persoanele care au împlinit 90 de ani de viață. Festivalul Folcloric “Brâul de la Boteni”, ediția a XXIV-a, s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară susținut de cei mai îndrăgiţi solişti consacraţi.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii