Web Analytics

Ziua comunei Bogaţi a fost sărbătorită în prezenţa premierului Viorica Dăncilă

de | 5.09.2019 13:18 | Politica si Administratie

Joi, 29 august, primarul comunei Bogați, Ion Gârleanu, a oferit titlul de ”Cetățean de Onoare” al localității prim-ministrului Viorica Dăncilă. Evenimentul a avut loc în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia “Zilei comunei Bogați”, eveniment la care au participat sute de cetățeni din localitate. Aflată la cea de-a VIII-a ediție, “Ziua comunei Bogați” reprezintă un bun prilej de întâlnire a cetățenilor, care participă în număr foarte mare, dar și o ocazie de a avea oaspeți din țară și de peste hotare.
În acest an, administrația locală a invitat la “Ziua comunei Bogați” pe prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. Alături de premier s-au aflat și alți doi membri ai Guvernului, viceprim-ministrul pentru Implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministru al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, și ministrul Finanţelor Publice, viceprim-ministrul Eugen Orlando Teodorovici. La Bogați, acum și în calitate de “Cetățean de Onoare”, premierul Viorica Dăncilă a promis că va susține în continuare dezvoltarea localității și a prezentat câteva dintre proiectele Guvernului cu impact social direct. În plus, și primarul Ion Gârleanu a punctat faptul că, prin programul guvernamental PNDL II, i-au fost alocate fonduri pentru proiectul “Extindere sistem de canalizare” și că are în derulare proiectul care vizează introducerea rețelei de gaze naturale în comună. De altfel, edilul localității a precizat faptul că și Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri substanțiale pentru proiectele de dezvoltare a localității, cofinanțând proiectele pentru infrastructura școlară, rețeaua de apă sau pentru infrastructura rutieră. Cu această ocazie, alături de administrația locală și de cetățeni au fost prezenți președintele CJ Argeș, Dan Manu, și vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mânzână. Primarul Ion Gârleanu a mai oferit titlul de “Cetățean de Onoare” senatorului Șerban Valeca, vicepreședinte al Senatului României și directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Nucleară, William Magwood IV.

Ionuț Dolănescu, un concert special

Parlamentarii de Argeș, secretari de stat, primarii și directorii de instituții au răspuns invitației de a participa la “Ziua comunei Bogați”. În plus, la sărbătoare a cântat aproape toată familia lui Ionuț Dolănescu, un apropiat al acestor oameni. Acesta a fost prezent la sărbătoare împreună cu soția, Doinița Dolănescu, și mama lui, Maria Ciobanu. După cum se știe, aici, ca în fiecare an, de sărbătoarea Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit la 29 august, are loc Ziua comunei – sub genericul ”Festivalul omeniei” – ajunsă la cea de-a VIII-a ediție. Primarul localității, prof. univ. dr. Ion Gîrleanu, a pregătit și anul acesta multe surprize concetățenilor săi, fiilor satului și oaspeților care au venit tocmai din SUA. Pe scena special amenajată de sărbătoare au urcat și anul acesta multe formații artistice și interpreți consacrați de muzică populară și ușoară. Din program: Grupul vocal folcloric ”Pădureanca” și Ansamblul de dansuri populare ”Resteul” din Bogați. Apoi, rând pe rând, au evoluat soliștii: Sebi David, Andreea Goșoiu, soliștii și orchestra de muzică populară ”Doina Argeșului” a Centrului Cultural Județean Argeș, interpreții de folclor Nicolae Datcu, Olguța Berbec și alți rapsozi populari. Programul s-a încheiat seara târziu cu un program de muzică pentru tineret susținut de Sandra N. și un spectaculos foc de artificii.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii