Web Analytics
scris miercuri, 05.06.2024

Zilele Muzeului Goleşti, la aniversarea de 85 de ani a instituţiei

Cu prilejul aniversării a 85 de ani de activitate, la Muzeul Golești vor avea loc mai multe evenimente cultural-științifice care vor debuta miercuri, 5 iunie, de la ora 10.00, cu deschiderea oficială a programului cultural dedicat „Zilelor Muzeului Golești”. Se va lansa albumul Promotori ai Școlii românești.

Zilele Muzeului Goleşti, la aniversarea de 85 de ani a instituţiei

Familia Golescu, proiect editorial realizat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, în parteneriat cu Romfilatelia. Apoi urmează conferința Patrimoniu de azi, patrimoniu de mâine, susținută de dl. prof. univ. Ioan Opriș și vernisajul Școala de altădată…, expoziție realizată în parteneriat cu doi colecționari, ing. Cristian Dumitru și Mihail Dumitru. Joi, 6 iunie, se desfășoară sesiunea anuală de comunicări științifice, dar și vernisajul ”Pe urmele Goleștilor”, o expoziție dedicată familiei Golescu și realizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung Muscel.

Vineri este o altă zi plină, în care sunt continuate lucrările conferinței, dar în care va avea loc vernisajul unei expoziții inedite „Ritualul îmbăierii în hammam”, realizată în parteneriat cu colecționarii de obiecte decorative din (sec. XVIII-XIX) și lansare de carte „Băi, hammamuri, desfătări”, autor Tudor Dinu, Editura Humanitas, București, 2024 –
invitat special Excelența Sa, d-na Evangelia Grammatika, ambasadorul Republicii Elene în România. Spre seară, în curtea conacului Goleștilor, de la ora 18.00, va avea loc cel mai așteptat eveniment al anului- Fashion show & Garden party, realizat de designerul Robert Ciobanu.

Citește și Emisiune filatelică dedicată boierilor Golescu la 85 de ani de la înființarea Muzeului Golești

Citește și Expoziția „Dobrogea -multiculturalitate etnică” vă așteaptă la Muzeul Golești

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită