Web Analytics

Zilele Municipiului Câmpulung. Distracţie la stadion, şantier în centru

de | 26.07.2023 19:05 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Face ce face Elena Lasconi și conferă atributul de ”prima dată” fiecărei manifestări ce are loc la Câmpulung. Dacă acum doi ani a anulat sărbătoarea Zilelor Municipiului, în 2023 a impus austeritate festivității oficiale a evenimentului. Așa că, pe de o parte, la stadion au ajuns mii de musceleni dornici de distracție, iar în sala de ședințe a Primăriei nu s-a aflat niciun parlamentar.
Sufocată în anii anteriori de prezența politicienilor, festivitatea oficială a Zilelor Municipiului Câmpulung a fost de această dată o ceremonie sobră, cu accentul pus pe merituoșii copii ai localități. În sala de ședințe a Primăriei și nu în sala mare a vreunui restaurant, cum era obiceiul, nu a ajuns niciun politician, nici măcar de la USR, cu excepția a trei consilieri locali. În rest, o delegație de la Popovo, oraș bulgar înfrățit cu Câmpulungul, și peste o sută de tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, concursuri școlare și competiții sportive. Toți au fost salutați de Elena Lasconi și premiați, în funcție de distincțiile obținute.

În acest an nu a fost acordat niciun titlu de cetățean de onoare. Au fost conferite doar două medalii de aur. Una a revenit primarului din Popovo, Liudmil Veselinov, absent datorită faptului că și orașul bulgar era în sărbătoare, medalia fiind preluată de viceprimarul Dimităr Petkov, iar cea de-a doua a ajuns la Mioara Thury, văduva regretatului artist Ștefan Thury, decedat în acest an.

Alb și gri, în funcție de zonă

Atmosfera la stadionul municipal a fost sufocantă! Acolo s-au aflat tarabele cu de toate, parcul de distracții și scena pe care au urcat Loredana, Maria Cârneci, Feli și Plăieșii. Și tot acolo s-a prins în horă Elena Lasconi și a asistat la focul de artificii de final care a durat aproape zece minute.
În restul municipiului, toate au fost la fel. Nimic nu a indicat faptul că e timp de sărbătoare. Furnizarea apei s-a întrerupt în diverse zone, din cauza obișnuitelor avarii, iar pe Bulevardul ”Pardon” s-a muncit așa, ca în vreme de caniculă. Reabilitarea bulevardului nu a fost finalizată de Zilele Municipiului 2023, se așteaptă sărbătoarea din 2024.
Cătălin I. Butoiu

Citește și Iar s-a răzgândit! Lasconi nu mai face masă de Zilele Câmpulungului

Citește și Cu Lasconi în tribune se pierd trofee

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *