Zelenski spune că o fetiţă de trei luni a fost ucisă la Odesa

de | 24.04.2022 11:17 | Actualitate, Home

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă noapte, că opt persoane au fost ucise la Odesa, într-un atac al ruşilor, între acestea fiind şi o fetiţă de 3 luni. El a mai spus că toţi cei care au dat ordine şi le-au executat vor plăti, mai devreme sau mai târziu.

Zelenski a mai spus că Rusia trebuie considerat un stat sponsor al terorismului, iar armata rusă o organizaţia teroristă.

Citește și Şeful diplomaţiei şi ministrul Apărării din SUA, în vizită la Kiev. Prima vizită oficială a reprezentanţilor guvernului american în Ucraina după 24 februarie

Declarația președintelui:

“Astăzi voi începe adresa mea de seară către dumneavoastră fără să vă salut.

Astăzi, Rusia a lansat o nouă rachetă asupra Ucrainei, la Odesa. Până acum – 8 morţi. Cel puţin 18 răniţi. Oameni paşnici obişnuiţi. Printre cei ucişi s-a numărat şi o fetiţă de 3 luni. Cum a ameninţat ea Rusia? Se pare că uciderea copiilor este doar o nouă idee naţională a Federaţiei Ruse.

Rachetele au fost lansate de aeronave strategice ruseşti. Din regiunea Mării Caspice. Am reuşit să doborâm două rachete. Încă cinci rachete au lovit un oraş paşnic. Inclusiv un bloc, o clădire obişnuită.

Îi vom identifica toţi cei responsabili pentru acest atac. Cei responsabili pentru teroarea Rusiei. Toţi cei care dau aceste ordine. Toţi cei care îndeplinesc aceste comenzi. Nimeni nu se va putea ascunde. Indiferent de cât timp ne ia, toţi aceşti nenorociţi vor fi responsabili pentru fiecare moarte pe care au provocat-o.

Citește și Putin a fost la slujba de Înviere și s-a închinatRusia a tras deja cea mai mare parte din arsenalul său de rachete în Ucraina. Desigur, au încă rachete. Desigur, ei pot continua teroarea cu rachete împotriva poporului nostru. Dar ceea ce au făcut deja sunt cu siguranţă argumente suficiente pentru ca lumea să recunoască în cele din urmă statul rus ca sponsor al terorismului şi armata rusă ca organizaţie teroristă. Vom continua să insistăm asupra acestui lucru în negocierile cu partenerii noştri. Pur şi simplu nu există alternativă la o astfel de recunoaştere. De aceea este adevărat.

Statul rus a devenit terorist şi nu-i este ruşine. Şi dacă nu îi este ruşine, este deliberat. Prin urmare, trebuie să existe responsabilitate maximă.“

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed