Web Analytics

Zelenski, la un an de război: „2023 va fi anul victoriei noastre”

de | 24.02.2023 19:28 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

La un an de la declanșarea invaziei militare ruse împotriva Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski a evidențiat faptul că și în acest an națiunea a rămas de neînvins, iar 2023 este un an al victoriei. ”În 24 februarie (anul trecut – n.r.), milioane dintre noi au făcut o alegere: Să nu fugim, ci să înfruntăm. Şi în acest an am rămas de neînvins. Ştim că 2023 va fi anul victoriei noastre”, a transmis vineri președintele Volodimir Zelenski într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Citește și: Dosarul Revoluției din decembrie 1989, trimis pentru judecare la Curtea de Apel București

”Nu un steag alb, ci unul albastru şi galben. Să nu fugim, ci să înfruntăm. Să rezistăm şi să luptăm…. A fost un an de durere, suferinţă, credinţă şi unitate. Şi în acest an am rămas de neînvins”, a subliniat Zelenski. Pe de altă parte el a arătat că situaţia militară din sudul Ucrainei este acum ”destul de periculoasă în unele locuri, în timp ce condiţiile din est sunt foarte grele, însă trupele noastre au mijloacele de a le răspunde ocupanţilor”.

Citește și: Se schimbă  facturile la energie și gaze naturale

Zelenski a mai spus că forţele ruse au bombardat din nou oraşul Herson din sudul ţării, lăsând fără căldură 40.000 de persoane, dar că lucrările de reconstrucţie din Herson, care a fost bombardat zilnic, vor continua până când încălzirea va fi restabilită. „Şi vom reconstrui. Indiferent ce ar putea face aceşti terorişti şi ticăloşi ruşi, vom reconstrui şi repara totul”, a spus el.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *