Zelenski l-a invitat pe papa Francisc să joace rolul de mediator în negocierile dintre Kiev şi Moscova

de | 23.03.2022 13:04 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Volodimir Zelenski l-a invitat pe papa Francisc să joace rolul de mediator în negocierile dintre Kiev şi Moscova, transmite AFP.

„Am aprecia rolul de mediator al Sfântului Scaun pentru a pune capăt suferinţei umane în Ucraina”, a postat Volodimir Zelenski pe contul său de Twitter după o discuţie telefonică cu papa Francisc.

Citește și: Percheziții în Pitești! Bărbat bănuit de distrugere a unei mașini

Preşedintele ucrainean a mai declarat că l-a informat pe „Sanctitatea Sa despre situaţia umanitară dificilă şi blocarea coridoarelor umanitare de către trupele ruse”, mulţumindu-i totodată pentru „rugăciunile sale pentru Ucraina şi pace”.

Președintele Zelesnki i-a „cerut (Sfântului Părinte) să vină în ţara noastră în acest moment foarte important. Şi cred că putem organiza această vizită importantă care aduce un sprijin semnificativ fiecăruia dintre noi, fiecărui ucrainean”. De la începutul invazieii ruse care a făcut mii de morţi în special în rândul civililor din Ucraina, Papa Francisc şi-a înmulţit apelurile la pace. În timpul unei rugăciuni publice din 16 martie, el i-a cerut lui Dumnezeu iertare în numele oamenilor care „continuă să bea sângele morţilor sfâşiaţi de arme”.

Acest articol este despre: negocieri,pace,Papa Francisc,rusia,ucraina,zelenski

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....