Web Analytics
scris vineri, 03.02.2023

Zeci de țări anunță că vor boicota Jocurile Olimpice de la Paris dacă participă Rusia și Belarus

Ministrul polonez al Sportului și Turismului a avertizat că un număr impresionant de țări ar putea boicota viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice, din Franța, dacă li se va permite sportivilor ruși să concureze.

Zeci de țări anunță că vor boicota Jocurile Olimpice de la Paris dacă participă Rusia și Belarus

Citește și: David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun înotător european al anului 2022

Declaraţia vine după ce Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia au respins planul Comitetului Internaţional Olimpic de a le permite ruşilor şi belaruşilor să concureze în 2024. Ucraina a ameninţat că va boicota Olimpiada de la Paris dacă vor fi primiţi sportivii din Rusia şi din Belarus. Însă CIO a precizat, joi, că orice boicot ar reprezenta o pedeapsă doar pentru sportivi, potrivit News.ro.

Citește și: „De Rafinăria Arpechim nu se mai interesează nimeni! Toată preocuparea lor este pentru demolare!”

Oficialul polonez al sportului a estimat că este posibilă formarea unei coaliţii de 40 de ţări, inclusiv Marea Britanie, SUA şi Canada, pentru a susţine blocarea planurilor CIO. Pe de altă parte, Casa Albă nu se opune prezenței atleților din Rusia sau Belarus la Jocurile de vară din 2024 și Jocurile de iarnă din 2026 – atâta timp cât este „absolut clar” că aceștia nu își reprezintă țările de origine.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *