Web Analytics

Zeci de sindicalişti au protestat la Ministerul Sportului cerând demisia ministrului

de | 24.03.2023 07:06 | Actualitate, Home, Sport

Zeci de sindicalişti au protestat şi au cerut demisia ministrului Eduard Novak, care – spun ei – a dat dovadă în repetate rânduri de dezinteres faţă de sportul românesc şi a promovat politici anti-sport. Un bărbat a fost arestat pentru că avea la el materiale pirotehnice.  Ministrul Eduard Novak a declarat că mitingul de protest organizat, joi, de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST), a fost unul „fără baze reale” şi în cadrul căruia s-au scandat lozinci care nu au legătură cu sportul.

Citește și: Începe procesul în care Gigi Becali e acuzat de fraudă la vot

„Ministerul Sportului a avut mereu o atitudine deschisă către colaborare şi am căutat soluţii la problemele reale din sportul românesc. Am arătat în repetate rânduri că ne dorim să ascultăm revendicările Sindicatului Naţional Sport şi Tineret. Protestul SNST din 23 martie a fost unul fără a avea baze reale. Nu am văzut nimic legat de sport, de solicitări în beneficiul angajaţilor, de proiecte de viitor. A fost o manifestaţie cu lozinci care nu au legătură cu sportul, cu atacuri la persoană şi incitare la violenţe”, a afirmat Novak, într-un punct de vedere acordat Agerpres.

Citește și: A început distribuirea de pachete alimentare pentru persoane în nevoie

Sindicaliștii au venit cu o macara pe care au folosit-o să ridice un mesaj uriaș, „Demisia Novak”, și au aruncat cu bani falși pe stradă. Printre altele, ministrul a fost acuzat că profită de rolul său în Guvern și „aprobă imediat toate premierile pentru el, la cel mai mare nivel”, în vreme ce banii pentru sportivii cu performanțe din celelalte Federații ar fi blocați. A condus în interes personal o mașină a instituției deși aceasta nu este adaptată persoanelor cu dizabilități, el având piciorul drept amputat, înlocuit cu o proteză. În plus, că a avariat autoturismul și că l-a reparat din banii Ministerului.  Eduard a fost acuzat că și-a premiat ilegal tatăl cu 112.000 de euro în urma participării la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, competiție la care Novak Karoly nu a participat.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *