Web Analytics

Începe procesul în care Gigi Becali e acuzat de fraudă la vot

de | 23.03.2023 20:38 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Judecătoria Buftea a dispus, joi, începerea judecării pe fond în procesul în care patronul clubului FCSB, George Becali, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot. Este vorba despre ancheta fraudei la vot din 2018, mai exact despre votul pe care Becali l-ar fi dat ilegal la Referendumul pentru familie. Magistrații au decis că judecata poate începe.

Citește și: Direcţia Silvică a pierdut procesul cu proprietarul care se învecina pe Transfăgărăşan cu ex-deputatul Radu Vasilică

Patru ani le-a luat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea să finalizeze ancheta în acest caz. Becali are mari şanse să scape de acuzaţii prin prescrierea faptelor. Conform Codului penal, pentru infracţiunea săvârşită de Gigi Becali, termenul de prescripţie este de cinci ani, care se împlineşte în octombrie 2023.

Citește și: Un pacient a primit 150.000 euro daune morale după ce a reclamat că s-a infectat cu stafilococ auriu în spital

George Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul „Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina. După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota. În octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la „Referendumul pentru familie”, în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea „căsătoria liber consimţită între soţi” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *