Web Analytics

Zeci de persoane evacuate de urgență, în Găvana

de | 23.11.2017 14:08 | Actualitate

persoane evacuateZeci de piteșteni au fost evacuați, joi după-amiază, din locuinţe și dintr-un supermarket din cartierul Găvana, după ce autorităţile au constatat o alunecare de teren în zona unde se află amplasată o macara folosită la construirea unui bloc de locuințe.

Pentru că utilajul de mari dimensiuni riscă să se prăbuşească oricând peste supermarketul Lidl și peste blocul din vecinătate, autoritățile au decis să evacueze de urgență cele 50 de persoane aflate în magazin, atât clienți cât și angajați, precum și 15 locatari din bloc. De asemenea, mașinile din parcarea supermarketului au fost îndepărtate.
Alunecarea de teren de sub macara a fost sesizată autorităților chiar de cei care execută lucrările la blocul de locuințe. A fost necesară intervenția mai multor echipaje ale ISU Argeş, care au încercat să asigure utilajul. În cazul în care se produc trepidaţii, macaraua ar putea cădea peste supermaket și peste blocul din apropiere. La fața locului a ajuns și prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, care a declarat că „este normal să fie verificată documentația care a stat la baza autorizării acestei construcții și să vedem care au fost elementele luate în calcul și care a fost rezultatul lor sau dacă este o problemă de montaj, de asigurare a siguranței unei astfel de macarale”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii