Web Analytics

Young Ju Kim în concert vocal-simfonic la Filarmonica Piteşti

de | 20.03.2017 10:19 | Actualitate

filarmonica concertBFilarmonica Piteşti organizează joi, 23 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert vocal-simfonic. Dacă dirijorul Cristian Sandu s-a mai aflat la pupitrul orchestrei simfonice, soliştii invitaţi sunt în premieră la Filarmonica Piteşti: soprana stabilită în Italia, Young Ju Kim şi baritonul Ştefan Ignat.

În program, Cherubini: Uvertura la Medeea, Rossini: Cavatina Figaro Largo al factotum din Bărbierul din Sevilia, Bellini: Cavatina Norma Casta Diva din Norma, Donizetti: Uvertura la Don Pasquale, Verdi: Aria Jago Credo in un Dio crudel din Otello, Siciliana Elena Merce, dilette amiche din Vecerniile siciliene , Verdi: Uvertura la Nabuco şi Duet Leonora – Conte di Luna Qual voce! Come… din Trubadurul, Leoncavallo: Prolog / Si puo… din Paiațe, Catalani: Aria Wally Ebben? Ne andro…. din La Wally, Ponchielli: Baletul Danza delle Ore din La Gioconda, Puccini: Aria Cio-Cio San Un bel di vedremo din Madame Butterfly, Aria Scarpia Tre sbirri …/ Va, Tosca!… din Tosca şi Duet Mimi – Marcelo Mimi!?/ Speravo di trovarvi… din Boema şi Mascagni: Intermezzo din Cavaleria Rusticana.

Dirijor permanent la Opera Naţională Română din Cluj, asistent universitar doctor la catedrele Orchestră şi Clasa de Operă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Cristian Sandu colaborează constant cu instituţiile de concerte şi spectacole din România.

A susţinut concerte alături de orchestre din Ucraina, Coreea de Sud, Rusia, Italia, Elveţia, Franţa şi, săptămâna trecută, din Anglia. Tânărul dirijor clujean a mai colaborat cu Filarmonica Piteşti în 2011, 2012 şi 2015.

Young Ju Kim a început studiul muzicii de la o vârstă fragedă în Coreea de Sud, ţara sa natală. A urmat ulterior Conservatorul Naţional din San Francisco şi Hochschule fur Music din Freiburg. La momentul actual studiază cu maeştrii Dino Di Domenico şi Alfio Grasso. A caştigat premii la concursurile din Pavia şi Pisa. Calităţile sale interpretative au propulsat-o în concerte şi spectacole cu orchestre din Germania.

Absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti şi al Universităţii Mozarteum din Salzburg (beneficiind de o bursă de studii din partea Guvernului austriac), baritonul Ştefan Ignat a fost solist al Teatrului de Stat din Salzburg (Austria). Doctor în muzică, este prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti. Are o bogată activitate internaţională, fiind premiat la festivalurile şi concursurile de gen. Dintre premiile câştigate menţionăm premiul „Ohanesian”, acordat de Forumul Muzical Român, şi premiul „Arte” pentru interpretarea rolului Oedipe din opera lui George Enescu. Având un repertoriu vast, a cântat pe scenele internaţionale din Austria, Bangkok, Thailanda, Loches și Ramatuel, Franța, Salonic, Grecia, Pedraza, Spania etc.

Din 2003, când a interpretat rolul titular din Oedipe de G. Enescu, este o prezenţă constantă a Festivalului Internaţional „George Enescu”. În stagiunea 2015-2016 a făcut parte din echipa care a realizat producția operei Otello (rol Jago) la Metropolitan Opera din New York. Este iniţiatorul proiectului „Oedipe pe înțelesul tuturor”, un concert-conferință prin care explică publicului creația lui George Enescu. A publicat, în 2015, la Editura Muzeului „George Enescu”, „Oedipe- o viziune interpretativă”. Este la prima colaborare cu Filarmonica Piteşti.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii