Vremea – 25 martie 2022: Scad temperaturile în majoritatea regiunilor ţarii

de | 25.03.2022 09:00 | Actualitate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 25 februarie 2022.

Citeşte şi: 25 martie – Astăzi este sărbătorită ziua POLIȚIEI ROMÂNE!

Vremea se va răci în toate regiunile, mai accentuat în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și al Transilvaniei, unde local valorile termice se vor situa sub cele normale în această perioadă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în  jumătatea de est a țării, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe – mixte în zonele montane și submontane și predominant ploi în zonele joase. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80…100 km/h pe crestele Carpaților Meridionali și Carpaților Orientali, dar și în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze ce vor depăși 50…60 km/h, iar pe alocuri și în rest. Noaptea se va produce brumă în centru și nord-est și pe arii restrânse în rest.

Cum va fi vremea în Capitală

Vremea se va răci accentuat, astfel că valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, când vor fi condiții pentru ploi slabe, iar noaptea se va însenina. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre -3 grade.

Citeşte şi: Încep lucrările de reabilitare energetică a clădirii în care funcționează Consiliul Județean Argeș și Prefectura județului

La munte

Valorile termice vor scădea semnificativ față de intervalul precedent, astfel că vremea va deveni ușor mai rece decât în mod normal. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații slabe mixte, în Carpații Occidentali și local în cei Meridionali. Vântul va avea intensificări, îndeosebi pe creste, iar rafalele vor depăși 90…100 km/h. Noaptea cerul se va degaja treptat, iar vântul va slăbi treptat în intensitate.

Sursa: observatornews.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *