Web Analytics

Încep lucrările de reabilitare energetică a clădirii în care funcționează Consiliul Județean Argeș și Prefectura județului

de | 24.03.2022 18:00 | Actualitate, Politica si Administratie

Din luna aprilie, aparatul Consiliului Județean Argeș se va muta la Centrul de Calcul. Această mutare este impusă de începerea lucrărilor de reabiliare energetică a clădirii în care funcționează Consiliul Județean Argeș și Prefectura județului. Proiectul, realizat pe fonduri europene, va fi finalizat în aproximativ doi ani.

Valoarea totală a proiectului este de 27.351.508,59 lei (cu TVA inclus), din care: proiectare și asistență tehnică 595.894,88 lei (cu TVA inclus); execuție lucrări 26.755.613,71 lei (cu TVA inclus).

Clădirea are o suprafață de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m. Aici își desfășoară activitatea Consiliul Județean Argeș, Prefectura Argeș, dar și alte instituții publice, precum Direcția Județeană de Statistică Argeș.

Palatul Administrativ este situat în piața civică centrală a municipiului Piteşti şi a fost construit în anii 1969-1970, după un proiect aparținând arhitecților Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. Dispunând de o arhitectură modernă care folosește o serie de elemente tradiționale, compusă liniar, clădirea are subsol, parter, mezanin şi cinci etaje. Clădirea nu a fost reabilitată niciodată de când a fost construită, respectiv anii 1969-1970.

Citește și Moșoaia: Cercetări finalizate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune

Printre lucrările ce urmează a fi executate sunt cuprinse:

-izolarea termică a pereților de fațadă la partea de interior;

-aplicarea unei tencuieli la exteriorul fațadei, cu rol termoizolant;

-izolarea termică a planșeului peste subsol, a soclului clădirii, a balcoanelor şi consolelor, a planșeelor teraselor;

-montarea unei tâmplării din lemn stratificat cu geam tripan;

-hidroizolarea suplimentară în zona suporţilor pentru echipamentele de climatizare şi ventilare, precum şi în zona de amplasare a panourilor termice solare şi a celor fotovoltaice;

-reabilitarea instalaţiei de încălzire;

-înlocuirea distribuţiei de apă caldă menajeră şi realizarea unei conducte de recirculare a apei calde menajere;

-reabilitarea instalaţiei de iluminat interior şi înlocuirea corpurilor fluorescente cu iluminat cu lămpi de tip LED;

-amplasarea de panouri solare cu tuburi vidate pentru producerea din surse regenerabile a apei calde menajere;

-realizarea unui sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile utilizând panouri fotovoltaice.

Prin realizarea lucrărilor de reabilitare termică se are în vedere înregistrarea unor economii majore prin: reducerea pierderilor de căldură şi a consumurilor energetice; reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire şi apă caldă de consum; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *