Web Analytics

Vreme rea în România, săptămâna ce urmează. Val de lapoviţă, ninsori și frig

de | 7.11.2021 10:33 | Actualitate

După căldura anormală din ultimele zile, toamna și chiar iarna își arată colții. Temperaturile scad şi cu 10 grade în sud-estul ţării, iar la munte sunt anunţate precipitaţii mixte. De la jumătatea săptămânii, vremea se schimbă radical odată cu valul de aer rece care loveşte România.

 

În unele regiuni va fi foarte frig, cu minime de minus 7, minus 8 grade. „Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în ţara noastră”, a anunţat, la Digi24, Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

 

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Cei care locuiesc în zonele montane trebuie să se aștepte la ploaie, lapoviță și chiar ninsoare la altitudini mari.

„Avem o lună noiembrie al cărei debut a adus zile de vară şi ne aşteptăm ca cel puţin până la sfârşitul lunii să mai avem astfel de alternanţe de zile mai călduroase, urmate de perioade mai reci”, a mai declarat directorul ANM.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii