Web Analytics

Vouchere de 4.000 lei pentru persoanele cu o situație materială precară

de | 17.10.2022 20:52 | Actualitate, Economie, Home

220.000 de români cu o situație materială precară ar putea primi vouchere de până la 4.000 de lei, anunță ministrul Fondurilor Europene. Banii vor putea fi folosiți pentru renovarea casei și înlocuirea aparatelor electrocasnice. Măsura se va aplica de la anul, dar, până atunci, autoritățile trebuie să obțină aprobarea Comisiei Europeane pentru alocarea acestor fonduri.
Noile vouchere vor fi primite de familiile cu copii mulți, peste cinci, dar și de cei care nu pot munci sau bătrâni fără sprijin.

Citește și: Senatul a adoptat, decizional, cele trei proiecte de lege ale Justiţiei


Pentru aceste ajutoare, România vrea să obțină de la Comisia Europeană 600 de milioane de euro. Anul acesta ar urma să primim aprobarea de la Bruxelles, iar primii bani să fie încasați de cei aflați în nevoie în prima jumătate a anului viitor.
Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: „Voucherele țintesc persoanele aflate în dificultate. Vrem să prevenim ca acești bani pe care îi alocăm pentru a oferi reintegrare socială amărâților, să prevenim ca acești bani și echipamentele oferite să fie vândute sau înstrăinate”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *