Web Analytics

VOTEAZĂ VIITORUL! Proiectele liberalului Emanuel Soare pentru Consiliul Judeţean Argeş

de | 3.09.2020 13:18 | Politica si Administratie

Am mers mult prin județ în ultima perioadă, i-am ascultat pe argeșeni și am rămas uimit de lipsa de implicare și nepăsarea manifestate de conducerea Consiliului Județean Argeș de foarte mulți ani. Drumurile județene și comunale arată, în multe locuri, ca în Evul Mediu, apa și canalizarea sunt un lux în sudul județului, asistența medicală este inexistentă în multe zone, iar școlile abandonate sunt un lucru comun. Zeci de mii de argeșeni au fost uitați de autoritățile județene și se confruntă cu lipsuri majore.
Împreună cu echipa PNL pentru Consiliul Judeţean Argeş, am identificat priorităţile argeşenilor şi vrem să le demonstrăm că se poate şi în Argeş!
# Propun inițierea unor investiții masive în infrastructura rutieră, pentru că avem cele mai proaste drumuri din țară! În special în zona de sud a județului, asfaltul este o raritate! Voi susține reabilitarea drumurilor județene, prin Regia Județeană de Drumuri și folosirea la capacitate maximă a stației de asfalt de la Căteasca, secţie care acum zace nefolosită.
# În domeniul sănătății, consider că trebuie prioritizate: modernizarea unităților sanitare, îmbunătățirea dotărilor din spitale, formarea profesională a personalului medical, cu accent pe îmbunătățirea relației cu pacientul. În prezent sistemul de sănătate argeșean este în pragul colapsului! Spitalele trebuie reorganizate, curățate, trebuie regândită strategia de management.
# Educația trebuie să fie o prioritate pentru toate autoritățile locale. Anul școlar 2019-2020 a început în Argeș cu 29 de grupuri sanitare aflate în curtea școlilor, cu 4 unităţi care nu deţineau autorizaţie sanitară de funcţionare și cu 119 clădiri fără autorizaţie ISU pentru securitate la incendiu. Copiii din Argeș merită mai mult, pentru a crește armonios, motiv pentru care propun investiții în construcția, reabilitarea și modernizarea infrastructurii școlare din județ, prin accesarea de programe guvernamentale, cu finanțări din bugetul propriu al Consiliului Județean și din bugetele locale. Nu în ultimul rând, susțin acordarea de burse sociale pentru elevii din familii cu venituri scăzute și acordarea de burse de merit pentru elevii cu rezultate deosebite la învățătură.
# În foarte multe localități, alimentarea cu apă se realizează cu sincope . De aceea propun reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din județ, realizarea de stații de epurare, rezolvarea problemelor de alimentare cu apă, existente mai ales pe platforma Cotmeana.
# Am găsit în județ case memoriale în ruină, obiective nepromovate, locații de interes pentru turiști închise. Susțin dezvoltarea turismului prin finalizarea pârtiei de schi de la Ghițu-Molivișu, comuna Arefu, și facilitarea accesului la monumentul istoric Cetatea Poenari, prin construcția unei instalații de transport persoane. Deși aceste obiective au fost începute de foarte mult timp, ele nu au fost concretizate. Zona de nord a județului are un potențial uriaș din punct de vedere turistic, pe care îl putem exploata inteligent, mai ales prin menținerea deschisă a celei mai cunoscute șosele din lume – Transfăgărășanul.
#EmanuelSoare #PreşedinteleCJArgeş

Comandat de Partidul Naţional Liberal, Filiala Argeş, CUI mandatar financiar coordonator: 21200012, publicat de Asociaţia Jurnal de Muscel

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii