Web Analytics

Vot favorabil pentru pasarela de lângă viitorul mall din Piteşti

de | 12.12.2019 13:53 | Politica si Administratie

# Consiliul Local Pitești a aprobat concesiunea unei suprafețe de 1.100 mp pentru realizarea pasarelei

Un proiect prioritar pentru Pitești este construirea noului mall din zona Tudor Vladimirescu, o investiție de circa 80 milioane euro. Prime Kapital Emerald, dezvoltatorul mall-ului, o companie privată de investiții și dezvoltare imobiliară, va realiza din resurse proprii și o pasarelă auto-pietonală care va uni cartierul Tudor Vladimirescu cu zona Prundu-Frații Golești și care va trece în administrarea și proprietatea municipiului Pitești.
În ședința din 26 noiembrie, consilierii locali au aprobat concesiunea unei suprafețe de 1.100 mp pentru realizarea pasarelei, adică a căii de acces din bulevardul Republicii către obiectivul respectiv, cu deschidere către strada Lânăriei. Se lucrează în continuare la documentația pentru punerea acestui teren la dispoziţia dezvoltatorului.
Primarul Cornel Ionică a declarat că, pentru realizarea acestei pasarele, costurile ar fi de 9-10 milioane euro, costuri care nu au putut fi cuprinse în bugetele anuale ale primăriei. De asemenea, acesta a mai spus că proiectul „este în interesul maxim al Piteștiului, al cetățenilor Piteștiului și, evident, al celor care au interese economice și al celor din Tudor Vladimirescu, care merită o deschidere importantă către un urbanism adecvat zilelor noastre”.
Pe pasarelă vor avea acces mijloacele de transport în comun și autoturismele, însă cele de transport agabaritic vor fi deviate pe centură. Pasarela va deservi atât clienții viitorului mall, cât și cetățenii care doresc să ajungă în Tudor Vladimirescu.

Vor fi create 1.400 de locuri de muncă

Proiectul de 80 de milioane de euro dezvoltat de către Prime Kapital va consta şi într-o regenerare urbană a zonei unde se va construi viitorul centru comercial, intitulat Argeş Mall. Investiţia se va desfăşura pe o suprafaţă de 13 hectare, în cartierul Tudor Vladimirescu Piteşti, în locul sit-ului industrial actual. Centrul comercial va genera în mod direct aproximativ 1.400 de locuri noi de muncă
Proiectul va avea o suprafaţă comercială închiriabilă de 55.000 mp şi, în funcţie de cerinţele pieţei, o componentă rezidenţială. Ancora centrului comercial este reprezentată de un hipermarket Carrefour desfăşurat pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii