Web Analytics

De vorbă cu trei olimpici la Geografie

de | 14.06.2019 12:43 | Actualitate

Într-un articol apărut în ediția print a ziarului nostru vă informam că Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Pitești a găzduit, recent, faza națională a Concursului Național Terra – mica olimpiadă de geografie, etapă ce s-a desfășurat on-line într-unul dintre cele mai moderne cabinete de informatică din județ.

La concurs s-au calificat 15 elevi din județ, câte 5 pentru fiecare nivel de clasă a V-a, a VI-a și a VII-a. Puștii au primit parolă și username și au deschis în format electronic, subiectele: atractive, interesante, care le-au pus la încercare ambiția și dorința de afirmare.

„Emoțiile au fost pe măsură și după ce s-a dat clic pe finalizarea subiectelor, pe ecran au apărut punctajele: Florescu Mihnea George (a VI-a) – 98 puncte și premiul II, Radu Alexandru (a VI-a) – 98 puncte și premiul II, Cojocaru Ianis (clasa a V-a) – 94 puncte și premiul special SGR, toți din Piteşti (elevi ai Școlii Mihai Eminescu), Ciucu Constantin Tiberiu (Albeștii de Argeș) – 97 puncte și premiul III, Dineț Radu Constantin (clasa a VI-a, din Curtea de Argeș) – 94 puncte și premiul special SGR, Socaciu Ștefan Ioan (clasa a VI-a, din Curtea de Argeș) – 92 puncte și premiu special SGR, Bărbulescu Radu Adrian (clasa a VII-a din Curtea de Argeș) – 98 puncte și premiul III, Rizoaica Andrei (clasa a VII-a din Mioveni) – 97 puncte și mențiune.

Rezultate deosebite s-au obținut și la etapa finală a concursului Terra de la poveste la realitate la Craiova, unde cei 7 elevi calificați s-au întors cu două premii I, două premii II, două premii III și o mențiune”, spune, pentru jurnalul de Argeș, Sebastian Florescu, profesor de geografie la Școala Gimnazială Mihai Eminescu, unitate care a dat trei premianți: Cojocaru Ianis (premiul I), Mazăre Emanuel (premiul II) și Florescu Mihnea (premiul III).


Ianis vrea să devină astronaut

Am încercat să aflăm de la acești copii de unde vine pasiunea lor pentru această disciplină și ce alte hobby-uri mai au.

„Pasiunea pentru geografie vine în primul rând de la profesorul meu, Florescu Sebastian, care are un mod aparte de a preda această materie, iar în al doilea rând, această pasiune vine de la simplitatea și frumusețea geografiei combinată cu dorința mea de a afla lucruri noi. Am aflat că am această pasiune la începutul clasei a V-a, fiind foarte interesat de evoluția planetei noastre. Ultimele două concursuri mi s-au părut dificile având în vedere că a fost foarte mult de învățat, dar se pare ca m-am descurcat. Pentru mine, premiile pe care le-am primit înseamnă o dovadă a muncii depuse de mine, ceva ce îmi va aminti de reușitele mele. Încă nu m-am decis ce mă voi face când voi fi mare, dar am câteva idei. Una ar fi sa conduc firma lui tata, iar alta ar fi să devin astronaut sau un inginer care proiectează rachete și sateliți”, spune Ianis Cojocaru, elev la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Pitești.

Alexandru și-ar dori să facă performanță în tenis

Pentru Alexandru Denis Radu, colegul lui Ianis, pasiunea pentru geografie a existat de când se știe, „…dar de când am primit în dar primul atlas de geografie, aceasta s-a accentuat. Ultimele două concursuri au fost probabil și cele mai dificile. Am vrut să-mi testez propriile cunoștințe. Premiile obținute îmi sporesc încrederea. Când voi fi mare mi-aș dori să devin tenisman”, după cum spune Alexandru Radu.

Mihnea ia în calcul o carieră în neurochirurgie

Pasiunea pentru geografie este moștenită de la tatăl meu, așa că a sosit odată cu mine. Primul concurs de la Craiova a fost, ce-i drept, mai dificil, deoarece nici nu am învățat suficient și nici subiectele nu au avut materia promisă. Concursul Național Terra a fost mai mult o recapitulare a întregului an.
Eu nu merg la concursuri cu gândul că o să fiu primul, dar timp de două ore, alteori o oră și jumătate, încerc să dau tot ce este mai bun din mine, iar premiile îmi arată, mai mult sau mai putin, cât de mult am muncit pentru ele. Mă gândesc, când voi fi mare, să devin pilot de avion sau medic neurochirurg”, spune Mihnea Florescu, elev la aceeași școală, fiul profesorului Sebastian Florescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii