Web Analytics

„Vom da în judecată Primăria Piteşti. Nu văd de ce am cere o sumă mică drept despăgubiri”

de | 28.09.2017 12:56 | Actualitate

7 nuti voinicila# Părinţii fetei rănite acum patru luni în pasajul Magnolia sunt hotărâţi 

Pe 14 mai, prăbușirea unei părți a tavanului de la pasajul Magnolia a dus la rănirea la cap și la picioare a Alexandrei Maria Voinicilă, o tânără de 16 ani.  O suprafață de tencuială de  5-6 metri pătrați din mortar de var și ciment de la planșeul pasajului, alcătuit din fâșii de beton armat prefabricat de tavan s-a desprins.

Mai concret, tencuiala, acoperită de un tavan fals din gips-carton a căzut din cauza unei erori de construcție. Tavanul, nefiind perfect egal a fost încărcat cu umplutură. În momentul în care tavanul a fost prins cu dibluri, în zonele unde încărcătura era foarte mare nu s-a făcut prinderea corespunzător. Cu alte cuvinte, diblurile nu au ajuns în partea de beton. Jurnalul de Argeș a stat de vorbă cu părinții Alexandrei, iar aceștia au confirmat că vor da Primăria Pitești în judecată. Familia Voinicilă a depus o plângere penală și la Parchet.

„Primăria Pitești trebuie să răspundă”

„Vom declanșa acțiune în instanță și vom cere daune morale. În prezent strângem toate documentele pentru a le depune la dosar. Mai avem câteva documente de strâns și eu cred că până la sfârșitul acestei luni vom depune dosarul în instanță. Nu ne-am gândit la cuantumul daunelor morale, vom stabili acest lucru împreună cu avocatul. Primăria Pitești și firma care a construit pasajul Magnolia trebuie să răspundă. Vom merge până la capăt, copilul meu a fost în pericol, putea să mi-l desfigureze pe viață. Când am văzut calupii de doi metri căzuți din tavan în pasaj mi-a venit rău. În orice caz, nu vrem să facem rating din acest incident”, ne-a declarat Marian Voinicilă, tatăl tinerei rănite acum patru luni.  
Am stat de vorbă și cu doamna Nuți Voinicilă, mama tinerei rănite. „Dosarul este încă la Parchet, a mers foarte greu. Apoi vom merge în instanță. Am făcut și plângere penală și vom merge și pe civil în instanță. Legat de plângerea penală, aceasta este deocamdată in rem. Rămâne să se stabilească vinovații. Primăria Pitești trebuie să răspundă. Încă nu am stabilit ce sumă vom cere ca daune. Unii spun o sumă, alții altă sumă. Unii zic o sumă mică, alții zic o sumă mare. Nu văd de ce am cere o sumă mică drept despăgubiri, având în vedere că fetița noastră putea să o pățească foarte rău. Acțiunea în instanță va fi împotriva Primăriei Pitești. Vom da Primăria Pitești în judecată, în Pitești nu mai trebuie făcute lucrări de mântuială. Iar ei la rândul lor trebuie să îi pună să plătească pe cei care au făcut lucrarea la pasajul Magnolia”, spune doamna Nuți Voinicilă.
„Fetiței mele i-a fost smulsă o unghie de la piciorul stâng și a stat trei săptămâni cu piciorul în ghips. A avut și trei hematoame la cap. Ne-a ajutat Dumnezeu, pentru că putea să fie și mai rău. Soarta a făcut ca în acea seară ea să poarte șapcă, deși de obicei ea nu poartă nimic pe cap. Iar șapca a mai atenuat un pic șocul”, mai precizează doamna Nuți Voinicilă.

„Fetița mea nu a mai putut merge la Vocea României din cauză că i-a căzut în cap tavanul de la pasajul Magnolia”

7 maria alexandra voinicila01Alexandra Maria Voinicilă este una dintre tinerele de mare talent ale Argeșului, având o voce deosebită și zeci de premii naționale la activ. Ea a absolvit Şcoala Populară de Artă din Piteşti, secţia canto, profesor Adina Sima și este şi fina regretatei interprete de muzică populară Ileana Ciuculete. „Trebuia să mergem chiar în perioada incidentului la preselecții la Vocea României. Însă nu am mai putut merge. Fetița mea a fost șocată, de multe ori se uita în tavan de teamă să nu îi cadă ceva în cap. E incredibil ca tocmai într-un pasaj, ce e recomandat în caz de calamități, să îți cadă tavanul în cap”.
Alexandra Maria Voinicilă plecase în acea seară de 14 mai în oraş cu mai mulţi prieteni de la bloc. La un moment dat, în timp ce se aflau în pasaj, a început să cadă câte o bucată mică din tavan, iar la un moment dat, tencuiala a căzut cu totul, lovind-o serios la cap şi mai ales la piciorul stâng.

Primăria a pus în pasaj panouri din SUA, dar nu s-a preocupat la fel şi de tavan

7 tavanPasajul Magnolia a fost realizat de către firma Argecom și finalizat în 1996. Atât Poliția Argeș, cât și Primăria Pitești fac investigații în acest caz foarte delicat. Conform ultimelor informații furnizate de Primăria Pitești, în ultimii ani, în afară de mentenanța scărilor rulante, municipalitatea a cheltuit aproape 80.000 lei doar pentru înlocuirea panourilor din sticlă de la pasaj cu panouri de policarbonat aduse tocmai din America. Pentru tavanul-problemă nu s-a cheltuit nimic.
În ultimii ani au fost înregistrate mai multe probleme la pasajul Magnolia din Piteşti. Scările rulante din pasaj s-au stricat de câteva zeci de ori, iar din cauza ploilor şi ninsorilor, în pasaj s-a infiltrat apa de mai multe ori.
Și cum tot la pasajul Magnolia au fost mai multe probleme cu panourile din sticlă, unele dintre acestea spărgându-se și prăbușindu-se în interiorul pasajului, Primăria Pitești a luat decizia înlocuirii acestora cu panouri de policarbonat lexan de 6 mm produs în S.U.A. Iar firma care a pus respectivele panouri a fost Idea Grup, valoarea contractului fiind de 62.873,21 lei fără TVA. Toate bune și frumoase, numai că Primăria Pitești nu s-a preocupat să investească și în refacerea tavanului din pasaj, tavan ce acum patru luni a căzut și a rănit o fată.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii