Web Analytics

Voluntarii piteșteni se pregătesc pentru ”Let’s Do It, Romania!”

de | 17.09.2021 17:28 | Actualitate

Sâmbătă, 18 septembrie, este anunțată, și în Pitești, o amplă acțiune de voluntariat, în cadrul mișcării ”Let’s Do It, Romania!” – Ziua Mondială de Curățenie.

În parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, alături de toate instituțiile publice locale și județene, Asociația Studențească Ingmed organizează, în județul Argeș, acțiuni de ecologizare, cu ajutorul celor peste 5.000 de voluntari, printre care se numără și cei care vor lua parte la ecologizarea multor zone din municipiul Pitești.

Astfel, începând cu ora 10:00, în ziua de sâmbătă, 18 septembrie, numeroase grupuri de voluntari înscriși în această campanie, dotați cu saci de gunoi și mănuși, vor curăța zonele stabilite de către organizatori în: pădurea Trivale, Grigorești, împrejurimile Parcului Ștrand, malul râului Argeș și nu numai.

 

Citește și Argeșean reținut după ce a încălcat ordinul de protecție provizoriu

 

Aproape toate școlile și liceele din municipiu s-au implicat în această acțiune, elevii urmând să ecologizeze curțile școlilor, dar și spațiile verzi sau parcurile din apropierea acestora.

Pe lângă elevii piteșteni, grupurile de voluntari sunt constituite din studenți, profesori, angajați ai instituțiilor publice, precum și ai unor companii private implicate activ în acțiuni de voluntariat ecologic.

Voluntarii vor primi, din partea sponsorilor care susțin inițiativa ”Let’s Do It, Romania!” sticle de apă și dulciuri, pe parcursul activității. Municipalitatea piteșteană, prin S.C. Salubritate 2000 S.A., S.C. Salpitflor Gren S.A. și Poliția Locală Pitești, va participa la întreaga acțiune, asigurând ridicarea și colectarea sacilor de gunoi adunați de către voluntari, precum și siguranța tuturor participanților. Aceștia vor primi, la cerere, adeverințe de voluntariat/participare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii