Web Analytics

Visăm cu ochii deschişi: noul stadion din Piteşti e „la mapa” Guvernului

de | 10.04.2024 15:10 | Actualitate, Home, Opinii, Sport

Dacă nu joia asta, într-o proximă ședință a Guvernului va fi introdus pe ordinea de zi Memorandumul de finanțare pentru o investiție mult așteptată de piteștenii iubitori ai sportului: construcția noului stadion de fotbal „Nicolae Dobrin”. Nu e electorală, dar va fi, fără îndoială, o realizare notabilă a municipalității, ca să nu spunem de-a dreptul a edilului Cristian Gentea.
Știm din surse sus puse că un astfel de demers va intra „la mapă” foarte curând, posibil la pachet cu un alt proiect de acest gen din țară. Prin urmare, sus în deal, la Pitești, pe arătura aia rezultată după demolarea arenei legendare va începe nu peste mult timp ridicarea unui complex sportiv la standarde europene.

E clar că o asemenea investiție, de aproximativ 100 milioane de euro, la care aportul local va fi doar unu la sută din valoare, va aduce nu numai prestigiu unui oraș ca Piteștiul, dar și avantaje economice. Și când spunem asta ne uităm aproape, la Sala Polivalentă. Inaugurată în urmă cu un an și patru luni, Pitești Arena a devenit deja gazdă cu „ștaif” a unor competiții de anvergură pe plan național și internațional, cel mai recent eveniment de nivel înalt fiind Campionatul European de Ju-Jitsu Tineret, de zilele trecute, care a adus la Pitești aproximativ 3.000 de străini, sportivi și membri ai delegațiilor.
Am intrat, cu alte cuvinte, pe harta continentală a unor sporturi, Piteștiul e acolo, în lumea bună, ca să nu mai vorbim despre câștigurile pe care încep să le înregistreze cei din industria HoReCa. Un calcul simplu ne arată că numai aceste trei zile ale CE de Ju-Jitsu, la 100 de euro cheltuiți în medie, pe zi, cu masa și cazarea fiecărei persoane, le-au adus patronilor din municipiu și din localitățile limitrofe aproape un million de euro. Păi, ce, nu e bine?!

Peste doi ani, doi ani și un pic, vom avea, deci, la Pitești și un stadion demn de numele regretatului Nicolae Dobrin, pe care vor putea păși – întru onoarea clubului alb-violet – legendele fotbalului din Trivale care au fost prezente și la începutul demolării: Vasile Stan, Radu II, Doru Nicolae, Mihai Zanfir, Jean Barbu, Jean Vlădoiu și mulți alții. Știm, suporterilor le-a rămas deocamdată doar istoria, FC Argeș se zbate de ceva timp în mediocritate, dar perspectiva unei noi arene de fotbal nu îi împiedică pe oameni să viseze. Parcă-i și aud pe unii: „În seara asta vine să joace aici naționala, să vedeți ce atmosferă”…

Citește și Gentea, despre stadionul din Trivale: „Cineva nu vrea decât să ne încurce”

Citește și Că tot se demolează un stadion de legendă. Mihai Zanfir şi-a amintit cum l-a înfruntat pe Kempes în meciul cu Valencia din Trivale

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *