Web Analytics
scris joi, 29.02.2024

Gentea, despre stadionul din Trivale: „Cineva nu vrea decât să ne încurce”

Construcția noului stadion din Trivale este blocată de contestația depusă de o asociere de firme. Miercuri, 28 februarie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins însă acțiunea prin care era cerută reluarea procedurilor. Detalii, AICI.

Gentea, despre stadionul din Trivale: „Cineva nu vrea decât să ne încurce”

În conferința de presă de joi, primarul municipiului Pitești, a declarat că va transmite un memorandum către Guvern. „Din momentul în care noi am pus la dispoziție terenul, treaba noastră s-a cam încheiat. Ne-a revenit partea cu demolarea, demolarea este încheiată. De astăzi înainte nici nu putem noi să intervenim, nici nu putem să influențăm, nu putem să facem nimic. Toată procedura a fost derulată de CNI. Ieri-dimineață, contestația a fost respinsă pe fond. Mie așa mi se pare, că cineva nu vrea altceva decât să ne încurce, să tergiverseze. Poate vor merge mai departe, Curtea de Apel, ideea este că nu e altceva decât o tragere de timp și Piteștiul să beneficieze de începerea lucrărilor cât mai târziu posibil. Pasul următor va fi un Memorandum care va intra în Guvern. Contestația a fost respinsă în foarte scurt timp, dovadă că nu au fost nereguli acolo”, a spus primarul Cristian Gentea.

Citește și Câţi bani alocă Primăria Piteşti educaţiei. „Asigurăm cele mai bune condiţii pentru elevi şi preşcolari”

Vlad Niculae: „Recomandarea pentru CNI este să mai aștepte încă 10 zile, pentru că se mai poate depune o plângere la Curtea de Apel

Prezent la conferință, Vlad Niculae, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a spus: „Această procedură este derulată de către Compania Națională de Investiții, deci Piteștiul nu are absolut nici o putere ca derularea să se desfășoare mai repede. Un operator a depus contestație, care a fost respinsă pe fond. Următorul pas legal ar fi ca CNI să înceapă procedurile pentru semnarea contractului. În aceste proceduri este inclus și memorandumul care reprezintă și o voință politică. Acest memorandum va trece fără doar și poate, pentru că proiectul a fost inclus în cele 140 de proiecte prioritate națională. Recomandarea pentru CNI este să mai aștepte încă 10 zile, pentru că se mai poate depune o plângere la Curtea de Apel. Dacă se va mai depune și această plângere, atunci, evident, se va mai prelungi puțin termenul. Până la urmă, acest stadion este, pe lângă o dorință a dlui primar și a întregului Pitești, este o dorință și a țării. (…) În plus față de celelalte stadioane noi pe care România le-a construit până acum, acest stadion va produce energie electrică toată săptămâna, iar în weekend se va juca, practic, cu consum zero”. Studiul de fezabilitate al stadionului include inclusiv săli de box, săli de judo, săli de antrenamente, un muzeu al clubului, un magazin oficial, săli de saună, recuperare, cabinet medical, săli de conferinţă, birouri etc.

Secretarul de Stat a venit și cu două vești bune. Miercuri, 28 februarie, CNI a mai dat două ordine de începere pentru două șantiere din Pitești: sala de sport de la Școala „Tudor Mușatescu” și Gradinița cu program prelungit de la Școala „Mircea Eliade”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole