Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Să aducem doi jucători de calitate, care pot face diferenţa, şi atunci ne putem gândi la play-off”

de | 24.09.2021 10:33 | Actualitate, Sport

# Cum comentați victoria, obținută greu, cu Academica Clinceni?
– Este o victorie normală, dar nu demostrată și prin evoluția din teren. Oricum, după cum arată clasamentul, cu Academica Clinceni, o echipă aflată în suferință, este, din punctul meu de vedere, o victorie normală. Să lăsăm echipa să joace, să lăsăm antrenorii să implementeze noii jucători în echipă, să le găsească locul acolo unde le este… Acest început de sezon a fost marcat de o serie de ghinioane la adresa echipei noastre. Mă refer la accidentările lui Tănase, Ișfan, Palic sau Said. Deci, avem 4-5 piese care nu sunt puse pe tablă la locul lor. Dar trebuie să recunoaștem evoluția slabă a echipei în meciul cu Academica și vreau să recunosc că ne mulțumeam, la un moment dat, și cu un egal, la cum decurgea jocul. A revenit providențial Turda, care reușește să aducă, după meciul cu Sepsi, când, la fel, a marcat, cele trei puncte. Din punctul meu de vedere, Grigore Turda începe să devină din ce în ce mai mult liderul echipei. Pentru mine este surprinzătoare evoluția lui Șerban, care încă nu reușește să revină la forma pe care a avut-o. Sper să revină acolo unde îi este locul și să ajute echipa în perioada următoare.

Citește și FC Argeș s-a calificat în optimile Cupei României. A învins Botoșaniul cu 4-2

„Sunt mulți jucători care au pretenții, deși nu au demonstrat nimic”

# Trei victorii în ultimele trei etape…
– Echipa trebuie să se omogenizeze. Noi nu avem continuitate de la un sezon la altul… Au plecat jucători importanți din posturi-cheie, cum ar fi Malele sau Maric. Eu consider că și Drăghici era un jucător-cheie, la fel și Grecu… Dumitru s-a reintegrat la echipă după trei-patru meciuri… Puteau fi și mai multe victorii, puteam lega cinci victorii consecutive, dacă nu era acea sincopă cu CFR-ul. Nu avem curaj, jucătorii parcă sunt speriați de șansa pe care o au. Asta este părerea mea și am discutat-o și cu managerul Jean Vlădoiu și cu antrenorul Andrei Prepeliță. Sunt puțini speriați de șansa pe care o au, mai ales că joacă acasă, cu spectatori. Dar, încet-încet, cred că echipa își revine.

# Cum vedeți meciul din Cupă, cu Botoșani, și pe cel din campionat, cu Chindia, de acasă?
– Sigur vom reuși sâmbătă cu Chindia un nou rezultat pozitiv, adică o victorie, pentru că, pentru mine, rezultatul de egalitate nu îl consider unul pozitiv. Referitor la meciul din Cupă, cu Botoșaniul, nici nu știu ce să spun! Botoșaniul este o echipă pe val, nu știu dacă noi, cu câți jucători accidentați avem, o să putem câștiga. Sper însă să facem o figură frumoasă și în Cupă. Cred că este timpul ca și altor jucători, celor care se tot plâng că nu joacă, să li se dea posibilitatea să arate ce pot. Sunt mulți jucători la echipa aceasta care au foarte multe pretenții, deși nu au demonstrat nimic pentru echipă. Unii se tot laudă că au fost căpitani nu știu pe unde… Fraților, demonstrați la FC Argeș! O să li se dea posibilitatea să joace… Nu am discutat cu antrenorii ce strategie vor adopta în meciul din Cupă, dar eu cred că putem să creștem de la etapă la etapă, de la meci la meci. Dacă vom câștiga și cu Botoșaniul, e foarte bine, iar cu Chindia neapărat trebuie să câștigăm și apoi să luăm următorul meci, derby-ul local cu CS Mioveni, pe care cred că îl vom câștiga. În acest context, cred că echipa intră pe un făgaș normal. Victoriile aduc victorii.

Citește și Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „S-au pierdut multe meciuri pe greşeli individuale. Trebuie să le eliminăm”

„Cred că în acest moment Cupa nu este o prioritate”

# Este Cupa României un obiectiv pentru FC Argeș?
– Botoșaniul este o echipă a momentului, o echipă care în ultimii ani a fost acolo, în play-off, o echipă cu un buget stabil… Obiectivul nostru este să câștigăm, deoarece Cupa este o competiție la care te poți aștepta la orice. Depinde jocul cum te prinde, în ce perioadă: dacă te prinde într-o perioadă bună și câștigi, e ok, dacă te prinde într-o perioadă grea, cum suntem noi acum, și pierzi… Din punctul meu de vedere, cred că nimeni nu poate să stabilească drept obiectiv Cupa. Aceasta este o competiție care te ajută așa, să mai testezi niște jucători și, în funcție de traseul pe care îl ai, de forma de moment, poți să vorbești de obiectiv. Noi trebuie să bifăm cât mai multe meciuri oficiale. Eu cred că, în acest moment, Cupa nu este o prioritate.

# Mai putem vorbi la momentul acesta de jucători noi la FC Argeș?
– Trebuie să mai și eliberăm niște locuri din cadrul lotului… FC Argeș are un lot echilibrat la nivelul locurilor 7-11. La momentul acesta, la FC Argeș nu mai trebuie alţi jucători. Dar îi trebuie jucători de valoare, care să facă diferența, jucători cu personalitate. Ar trebui să aducem doi jucători de calitate, care pot să facă diferența, și atunci ne putem gândi foarte ușor la play-off. E greu totuși să aduci jucători cu personalitate, cu caracter. Mai sunt discuții pentru jucători, dacă nu acum, cu siguranță pentru perioada de iarnă. Cu două implanturi, cu jucători așa cum am spus, putem vorbi de play-off.

Citește și Mihăiţă Ianovschi, antrenor principal FC Argeş: „Lotul actual poate să facă performanţă mai bună decât anul trecut”

„Au fost jucători cu care ne-am păcălit, ca Marakis, Lupeta”

# Cum comentați amenzile primite de Prepeliță și de club pentru lipsa licenței Pro?
– La legislație nu avem ce să comentăm. Andrei Prepeliță și-a asumat acest lucru, clubul la fel. Știam că va urma o astfel de amendă la un moment dat… Totuși, și Federația ar trebui să ajute jucătorii aceștia care au jucat în echipa națională, au jucat meciuri de Liga Campionilor și vor să obțină licența Pro. Sper ca în următorul an de zile Prepeliță să reușească să aibă și el licența Pro. Îl avem pe Mihăiță Ianovschi antrenor cu licența Pro, care se înțelege foarte bine cu Andrei și împreună conduc echipa. Răspunzător însă pentru rezultatele echipei este Andrei Prepeliță, care este antrenorul principal. Am tot auzit că la FC Argeș este un conflict de interese. Nu este adevărat. FC Argeș este o echipă foarte bine sudată, antrenorii se înțeleg, conducerea și antrenorii se înțeleg, discută despre jucători. Aceștia sunt jucătorii, nu au alții, asta au găsit… Noi am pierdut foarte multe puncte din cauza acestor ratări de unul la unul… Îl aveam pe Malele, care dădea acolo… Îmi pare și mie rău că a plecat Malele, dar acum iată că nu se mai aude nimic de el. Poate că rețeta financiară l-a ajutat acolo, deși se pare că este mai mică decât i-am oferit noi prima dată… Dar asta este viața, am pierdut un jucător care s-a integrat foarte bine. Nu că ar fi fost un jucător excepțional, ci un jucător care s-a adaptat foarte bine stilului de joc impus de Prepeliță. L-am crescut, l-am redat circuitului din fotbal și uite că ne-a părăsit… Sper să nu mai facem asemenea greșeli. Au fost jucători cu care ne-am păcălit, cum ar fi Marakis, Lupeta… Pe viitor poate reușim cu jucători tineri, care să fie doar ai noștri, și atunci altfel se va scrie istoria acestei echipe.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Ne aflăm în tratative cu doi atacanţi din străinătate. Sunt atacanţi cu nume…”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii